У США запустили F-16 під управлінням штучного інтелекту

6 мая 2024

У США винищувач F-16 здійснив політ під управлінням штучного інтелекту. У цей час в кабіні перебував міністр повітряних сил США Френк Кендалл. Про це у суботу, 4 травня, повідомило Associated Press.

Зазначається, що ШІ не просто керував літаком, а навіть взяв участь в імітованому повітряному бою з іншим F-16, яким управляла людина.

Політ відбувався на базі повітряних сил США Едвардс, яка розташовується посеред пустелі. Дозвіл бути свідками такого історичного польоту отримали тільки Associated Press та телеканал NBC.

Винищувач F-16 під назвою Vista, яким управляв штучний інтелект, здійснював маневри на швидкості понад 885 кілометрів на годину. Під час цих маневрів тиск на тіло Кендалла був у п’ять разів більший за силу тяжіння.

Другий F-16, яким кермувала людина, вступив із першим в імітований повітряний бій, намагаючись змусити штучний інтелект зайняти вразливе положення.

Військові оператори Vista кажуть, що жодна інша країна у світі не має такого реактивного літака зі штучним інтелектом, де програмне забезпечення спочатку вивчає мільйони точок даних у симуляторі, а потім перевіряє свої висновки під час реальних польотів. Дані реальної продуктивності потім повертаються в симулятор, де ШІ обробляє їх, щоб дізнатися більше.

Раніше повідомлялося, що американський спецназ використовує ШІ для імітації голосу командирів ворога. 

Україна атакує РФ дронами зі штучним інтелектом - CNN

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Google посилює захист смартфонів від крадіжок 18 мая 2024

Google посилює захист смартфонів від крадіжок

Тіна Кунакі полюбляє більше зніматися для рекламних кампаній та модних брендів, ніж виходити на подіуми 18 мая 2024

Модель Тіна Кунакі з тих манекенниць, які полюбляють більше зніматися для рекламних кампаній та модних брендів, ніж виходити на подіуми.

"Нічна" вівсянка: як приготувати дуже швидкий сніданок 18 мая 2024

Щоб вівсянка була корисною, її потрібно довго варити. А на це не завжди є час вранці. Спробуйте приготувати швидку вівсянку на ніч. Рецепт вам точно сподобається.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Романча Роман 5.0
Романча Роман

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше