У Туреччині обмежили посвідки на проживання для росіян – ЗМІ

24 января 2023

Росіянам, які останніми тижнями переїхали до Туреччини, відмовляють у дозволах на проживання. Про це у своєму матеріалі, опублікованому у понеділок, 23 січня, повідомляє РБК-Україна.
 
Зокрема російські ЗМІ стверджують, що з 26 грудня громадянам Росії, які виїхали з РФ після вторгнення в Україну і військової мобілізації, відмовляють у дозволах на короткострокове проживання з метою туризму у кількох містах.
 
"Нам сказали, що незалежно від того, які документи ми надамо, росіянам тепер не видають посвідку на проживання", – розповідають росіяни, які зіткнулися з подібними відмовами.
 
Міністерство закордонних справ Туреччини й імміграційна влада країни поки що не коментували це питання.
 

У 2022 році 153 тисячі громадян Росії отримали дозвіл на тимчасове проживання у Туреччині. Таким чином, росіяни стали найбільшою серед інших національностей групою, яка отримала цей документ.
 
Міграційна служба Туреччини зазначає, що близько 86% посвідок на проживання, отриманих росіянами, були на термін до року. Короткостроковий дозвіл на проживання з метою туризму дає змогу відвідувачам залишатися у Туреччині до року і вільно приїжджати, а також виїжджати з країни. Дозвіл на проживання дає право росіянам відкривати рахунок у місцевих банках або прилаштовувати дітей у місцеві школи.
 

Громадянам Росії, які не мають посвідки на проживання, дозволяється перебувати у Туреччині тільки як туристам: максимальний термін перебування становить 60 днів поспіль протягом шести місяців.
 
Туреччина не вводила санкцій проти Росії через війну в Україні, як це зробила Європа. Ба більше, росіянам дозволяють купувати нерухомість і вести бізнес у країні.
 
Зеленський та Ердоган обговорили війну в Україні

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Вийшов смартфон Oppo K12 з потужною зарядкою на 100 Вт 26 апреля 2024

Вийшов смартфон Oppo K12 з потужною зарядкою на 100 Вт

Новонароджена дівчинка, яка дивом ожила під час свого похорону, померла через тиждень 26 апреля 2024

Сім'я, спочатку приголомшена її несподіваним воскресінням, тужить про її втрату.

Українські полярники показали, як сідає сонце в Атлантичному океані 26 апреля 2024

Науковці поділились вражаючими кадри із заходу сонця на Атлантичному океані. Знімки зробили із борту криголама Ноосфера.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Мікрофон К8 0.3
Мікрофон К8

Отзывов: 1

Відзив 5.0
Відзив

Отзывов: 2

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше