Учаснику Євробачення 2024 від Ірландії Bambie Thug довелося змінити костюм через "порушення правил"

9 мая 2024

Представнику Ірландії на Євробаченні 2024 небінарному Bambie Thug, які виступали у першому півфіналі у вівторок, 7 травня, довелося змінити свій образ після генеральної репетиції через послання палестинцям. Вони предстали на сцені у костюмі відьми: темне вбрання з корсетом та пишною спідницею.

Як пише Metro, Bambie Thug були змушені змінити надпис на тілі, який зашифрували за допомогою огамського скрипту – ранньосередньовічного алфавіту. Його використовували у ранній ірландській мові, а пізніше – у староірландській. Її огамське письмо перекладалося як "припинення вогню", що є прямою відсилкою до війни між Ізраїлем і ХАМАСом.

"Написи, помічені на тілі Bambie Thug під час генеральних репетицій, суперечать правилам конкурсу, спрямованим на захист неполітичного характеру події. Після обговорень з ірландською делегацією вони погодилися змінити текст для прямого ефіру", – зазначили у Європейській мовній спілці.

Варто зазначити, що раніше Bambie Thug вже висловлювалася щодо необхідності бойкотувати Ізраїль що у політичному дискурсі, що на "Євробаченні". На думку зірки, палестинсько-ізраїльський конфлікт можна порівняти з війною в Україні.

"Коли відбувалися події з Україною, Росії не дозволили в'їхати, тому я не думаю, що для одних має бути одне правило, а для інших – інше", – сказала співачка, порівнявши таким чином Палестину з Україною.

Відомо також і про орієнтацію зірки. Bambie Thug використовують займенники "вони" (they/them), ставши першим небінарним виконавцем, який представляв Ірландію на пісенному конкурсі. У листопаді минулого року вони зізналися, що усвідомлення своєї небінарності дозволило їм "бути більш вільними як особистість і, отже, більш вільними в музиці". Про інших артистів ЛГБТ+ спільноти на Євробаченні 2024 читайте за посиланням.

Особливою була і пісня представників Австралії – дуету Electric Fields, який виконав One Milkali (One Blood). Її особливістю є суміш двох мов – загальнонаціональної англійської та мови місцевих аборигенів. І хоч вокалістка Заакарая Філдінг та клавішник Майкл Росс не потрапили до гранд-фіналу пісенного конкурсу, вони безперечно отримали місце у серцях глядачів.

Варто зазначити, що OBOZ.UA вестиме текстову онлайн трансляцію другого півфіналу Євробачення 2024. З хронікою першого півфіналу можна ознайомитися за посиланням.

Раніше OBOZ.UA писав, що у першому півфіналі свої номери продемонстрували двоє учасників "Великої п'ятірки" та країна-господар. За старими правилами, глядачі мали б можливість переглянути виступи лише частково у записі, а наживо учасники б виконали свої треки лише у фіналі.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

На Київщині легковик на швидкості протаранив електроопору та вилетів у кювет 19 мая 2024

На Київщині легковик на швидкості протаранив електроопору та вилетів у кювет. Фото і подробиці Обставини та причини аварії встановлять слідчі

Саша Бо показалася в сльозах та з новою зачіскою. Фото 19 мая 2024

Українська блогерка Олександра Тарнавська, яка більш відома як Саша Бо показалася перед підписниками з новою зачіскою.

Переможець Євробачення-2024 з'явилися на шоу у чудернацькому в'язаному костюмі з листя 19 мая 2024

Переможець Євробачення-2024, шведський артист Nemo, які вважають себе небінарною особистістю, з'явилися на ТБ у чудернацькому костюмі.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше