Угорщина легалізує українців, що не можуть поновити паспорт

18 июня 2024

Уряд Угорщини 14 червня видав указ, за якими громадяни України зможуть отримати посвідку на проживання навіть з протермінованим паспортом, поки в країні триває надзвичайний стан і протягом пів року після його завершення.

Зазначається, що при оформленні посвідки на проживання закордонний паспорт громадянина України, який втратив дійсність, вважається чинним і посвідку на проживання може бути видано - у тому числі протягом шести місяців після припинення надзвичайного стану в Угорщині. Ця норма не поширюється на процедури отримання громадянства Угорщини.

Вперше надзвичайний стан в Угорщині оголосили 11 березня 2020 року через пандемію коронавірусу, він з незначними змінами діяв до червня 2022 року. Однак у травні 2022-го угорський уряд ініціював оголошення режиму надзвичайного стану через війну в Україні і відтоді його регулярно продовжували. Востаннє - у квітні цього року.

Раныше повыдомлялося, що Угорщина не видаватиме Україні біженців, зокрема, чоловіків призовного віку. Українці самі вирішуватимуть, повертатися їм чи ні.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

У Газі звільнили дівчину, яку викрали в Іраку десять років тому 5 октября 2024

Фаузію викрали в 11-річному віці, під час нападу на громаду єзидів у північному Іраку. Тоді тисячі чоловіків були вбиті, а жінок і дівчат перетворили на рабинь.

Чим корисне гарбузове насіння для вашого здоровʼя 5 октября 2024

Гарбузове насіння – поживний і корисний продукт, який може покращити загальний стан вашого організму.

Фахівці пропонують легкі ігри для розвитку вашого немовляти від 3 до 6 місяців 5 октября 2024

Розвиток малюка в перші роки життя — це важлива задача, яка потребує творчого підходу, адже гра — природний спосіб навчання дітей чогось нового. 

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

ФитКервс 5.0
ФитКервс

Отзывов: 1

Fit Curves 5.0
Fit Curves

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше