Угорщина відмовилась передати Україні 18 млн доларів на озброєння

2 марта 2024

Угорщина прийшла до думки, що вона не стане надавати 18 млн доларів на зброю для сусідньої України, а ліпше передасть їх збройним силам африканської країни Чад. Про це заявив угорський міністр закордонних справ і зовнішньоекономічних зв'язків Петер Сіярто під час своєї пресконференції.

"Ми вирішили використати ці 18 млн доларів для зміцнення безпеки в Чаді, для створення нового навчального закладу з метою підготовки армійських офіцерів у Чаді та для поліпшення можливостей збройних сил Чаду", - заявив угорський чиновник.

Будапешт відмовилися виділяти такі кошти, бо ті пішли б на оплату озброєння для України, пояснив голова угорського МЗС..

За його словами, влада Угорщини нбито виступає за мирне вирішення конфлікту в Україні, тому цю гроші спрямують на підтримання безпеки та стабільності в Чаді. 

Нагадаємо, Петер Сіярто заявив, що Угорщина, яка з 1 липня головуватиме в Раді Європейського Союзу на ротаційній основі, лобіюватиме вступ Грузії та Молдови в ЄС, але не робитиме цього для України. За його словами, переговори про вступ будуть зосереджені на "реальних показниках" країн-кандидатів, а не на "політичному тиску".

Зазначимо, депутат Європарламенту ініціював петицію про позбавлення Угорщини права голосу в Раді ЄС. Відповідну петицію підтримали 120 євродепутатів із різних політичних груп і з кількох держав-членів.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Що корисно знати про кіберспорт? 27 июля 2024

На сьогоднішній день кіберспорт набирає все більшої популярності, залучаючи до своїх лав все нових учасників і це не випадково

Літаки НАТО проводять розвідку на кримському напрямку - соцмережі 27 июля 2024

У ворожих інформаційних каналах почалася хвиля занепокоєння через літаки НАТО біля узбережжя Румунії.

Монатік у запальному кліпі зняв своїх синів на тлі сучасного мистецтва. Відео 26 июля 2024

Артист Дмитро Монатік представив новий яскравий кліп на запальну пісню "Не мине".

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Кардинал 4.9
Кардинал

Отзывов: 2

Романча 5.0
Романча

Отзывов: 1

Теплорадість 4.8
Теплорадість

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше