Указ Путіна дозволяє мобілізувати мільйон росіян - ЗМІ

23 сентября 2022

Засекречений сьомий пункт указу президента РФ Володимира Путіна містить інформацію про обсяг мобілізації в РФ. Зокрема до армії можуть призвати до одного мільйона росіян. Про це у четвер, 22 вересня, заявило видання "Новая газета. Европа" з посиланням на джерела видання в адміністрації глави Кремля.

У повідомленні йдеться про те, що російське керівництво спочатку хотіло засекретити весь текст указу. Але пізніше у Кремлі вирішили занести під гриф "для службового користування" лише пункт про чисельність мобілізованих.
 

Співрозмовник видання запевняє, що "цифру кілька разів виправляли, і зрештою зупинилися на мільйоні".
 
Журналісти газети намагалися уточнити цю інформацію та зв'язатися з органами виконавчої влади, які отримують доступ до цих даних. Однак джерела у низці російських міністерств запевняють, що вони не можуть побачити повний текст документа. Сьомий пункт указу Путіна також не можна переглянути через систему міжвідомчого документообігу (МЕДО).
 

Таким чином, гриф "для службового користування" є першим, "найвищим рівнем категорованих документів, згідно із законодавством Росії".
 
Розголошення інформації з таким грифом, на відміну від "секретних" та "цілком секретних" документів тягне за собою дисциплінарну або адміністративну відповідальність.
 

Зазначимо, що прес-секретар глави РФ Дмитро Пєсков уже прокоментував повідомлення ЗМІ про мільйон мобілізованих. Він стверджує, що ця інформація є неправдивою.
 
Нагадаємо, що Путін зранку в середу, 21 вересня, оголосив у РФ часткову мобілізацію.
 
Міністр оборони РФ Сергій Шойгу у свою чергу додав, що в ході часткової мобілізації планується призвати 300 тисяч резервістів.

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Олю Полякову розкритикували за поїздку на Лазурове узбережжя, де співачка розважатиме "хороших росіян" 19 апреля 2024

"Ви заробляєте на війні". Олю Полякову розкритикували за поїздку на Лазурове узбережжя, де співачка розважатиме "хороших росіян" Один із організаторів підтримує російських олігархів Михайла Фрідмана і Петра Авена

Експерти пояснили, що таке довідка про безаварійне водіння і кому вона потрібна 19 апреля 2024

Експерти пояснили, що таке довідка про безаварійне водіння і кому вона потрібна

У Києві затримали хулігана, який кидався ножами в лікарів 19 апреля 2024

Кидався ножами в лікарів, які намагались допомогти жінці, що випала з вікна: у Києві затримали хулігана. Фото Зловмиснику загрожує кримінальна відповідальність

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше