Українська митниця зменшила час оформлення авто на 35%

9 августа 2024

Українська митниця зменшила час оформлення авто на 35%

З 1 серпня 2024 року на восьми пунктах пропуску для автомобільного сполучення на українському кордоні впроваджено нову автоматизовану систему митного оформлення, яка замінює діючу АСМО «Інспектор». Це дозволить скоротити час оформлення транспортних засобів на 35% і покращити умови для підприємницької діяльності, прискорюючи митний контроль і збільшуючи надходження до бюджету країни.

Про це повідомляє Державна митна служба України.

Перехід інших автомобільних пунктів пропуску на нову систему триватиме протягом наступних двох тижнів. Тестування нової системи розпочалося в червні на митному посту «Ужгород автомобільний». Закарпатські митники, які брали участь у перепроектуванні процесів і впровадженні системи, підтвердили переваги цього комплексу заходів щодо оптимізації митного оформлення.

Нова система інтегрована як з традиційними партнерами (Держприкордонслужба, IRU, єЧерга та ін.), так і з новими, що впроваджуються Держмитслужбою в рамках євроінтеграції, такими як європейська SEED+. Тестування показало значне скорочення часу митного оформлення транспортних засобів і підвищення пропускної здатності пунктів пропуску без потреби в збільшенні кількості працівників. Скорочення часу оформлення для пасажирських автомобілів складає близько 25-30%, а для вантажних – більше ніж 35%.

Якщо раніше інспектор митного посту обробляв 150-155 транспортних засобів за зміну, то тепер їх кількість зросла до 200-205. Розробка та впровадження нової системи здійснені ІТ-командою Держмитслужби, яка підтвердила свою здатність розробляти як нові національні митні інформаційні системи, так і інтегрувати міжнародні системи (наприклад, NCTS) в єдину митну ІТ-інфраструктуру відповідно до стандартів ЄС.

Реалізація цього проекту стала можливою завдяки підтримці іноземних партнерів, які профінансували створення нової ІТ-інфраструктури, зокрема потужної, відмовостійкої серверної системи і розширення каналів зв’язку. Ця підтримка є значною інвестицією в зміцнення митної безпеки України і важливим кроком Держмитслужби на шляху до Європейського Союзу.

Раніше ми повідомляли, чому українцям радять відмовитися від автомобілів з ГБО.

auto.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Катерина Кухар повторила з донькою вірусний танець. Відео 30 сентября 2024

Прима-балерина Катерина Кухар потішила прихильників новим відео зі своєю 9-річною донечкою Настею. У своєму Instagram вони повторили вірусний танцювальний тренд.

Іванна Онуфрійчук замилувала фото 4-місячного сина та поміркувала про невпинність часу 30 сентября 2024

Колишня телеведуча Іванна Онуфрійчук, яка нещодавно розповіла про емоційні гойдалки від поринання у материнство, у своєму Instagram показала милі фото зі своїм 4-місячним синочком Адамчиком та поміркувала про час, який швидко йде.

У КНДР розкритикували допомогу США Україні 30 сентября 2024

У Пхеньяні заявили, що Захід недооцінює серйозні попередження Росії, і може не впоратися з наслідками.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

ФОП Дюдюк Р. М.  
ФОП Дюдюк Р. М.

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше