Українське бюро кредитних історій запускає біометричну фотоверифікацію в кредитних звітах фізичних осіб

26 ноября 2016

Українське бюро кредитних історій (ubki.ua) повідомило про запуск технології біометричного розпізнавання осіб з фотографій, що дозволяє в режимі реального часу підтверджувати особистість людини. Це дозволить знизити ризики шахрайства, пов'язані з крадіжкою особистості клієнта в процесі оформлення кредиту. Рішення надається для партнерів бюро як через сайт, так і через API.

"Ідеологія сервісу полягає в боротьбі як з кредитним шахрайством, так і в захисті клієнта від зазіхань на його особисті кошти. Сучасні технології дозволяють оперативно опрацьовувати фотографії близько 20 млн осіб, які містяться в базі УБКІ, що покриває практично все активне населення країни, – говорить директор УБКІ Богдан Пшеничний. – Уже сьогодні спостерігається тенденція, коли шахраї вибирають окремі фінансові організації для фрод-атак. Зважаючи на розвиток технологій в бюро, є ймовірність, що вони будуть переміщатися тільки в ті кредитні організації, які не працюють з системами розпізнавання осіб". 

Першими, хто підключився до сервісу, стали кілька великих кредитних організацій у т. ч. банків. "Ідея Банк", який в числі перших почав використовувати біометричний сервіс УБКІ, також відзначає ефективність цього сервісу. Оскільки він дозволяє запобігати шахрайству ще на стадії узгодження кредиту – у разі виявлення невідповідності клієнта його фотографіям в інших банках.

Компанії "СС Лоун", що спеціалізується на швидких позиках online, за допомогою сервісу вдалося не тільки виявити ризики шахрайства в заявках, але й скоригувати помилковий результат системи ухвалення рішень.

Тим самим сервіс дозволяє боротися як із шахрайством, так і запобігати помилкам, пов'язаним із людським фактором, у процесі ухвалення рішення за кредитами.

tsn.ua

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Роботаксі Tesla отримає назву Cybercab 25 апреля 2024

Роботаксі Tesla отримає назву Cybercab

Зірка "Школи" на прикладі Франції присоромила українців із "не тією" щелепою 24 апреля 2024

Люди знають англійську мову, але не переходять: зірка "Школи" на прикладі Франції присоромила українців із "не тією" щелепою Акторка поділилася власним досвідом

Дочка Алена Делона поділилася рідкісним фото 88-річного актора 24 апреля 2024

Донька французького актора Алена Делона, актриса Анушка Делон поділилася рідкісним фотопортретом зіркового батька, який веде усамітнене життя в своєму старовинному шато в муніципалітеті Монтаржі.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше