Відомий музей в Амстердамі визначився з "національністю" Малевича

3 марта 2023

Всесвітньо відомий авангардист Казимир Малевич – ще одна видатна особистість, яку безпідставно привласнила Росія. Його називають "російським радянським художником", хоча автор знаменитого "Чорного квадрата" народився у Києві в родині українки та поляка, і сам себе завжди ідентифікував українцем. Невірну інформацію доносили і до відвідувачів Міського музею Амстердама (Stedelijk Museum), де в описі картин і на сайті Малевича називали "російським".

Проте представники музею вирішили розібратися, хто ж Казимир Северинович насправді: український чи російський художник. Результатами поділилося видання The Art Newspaper.

Так, Stedelijk Museum оголосили, що вважають Казимира Малевича українським авангардистом польського походження, оскільки він народився у столиці України. Інформація про художника вже змінена у текстах на стінах та на сайті.

Варто зазначити, що у Міському музеї Амстердама зібрано найбільшу колекцію робіт Малевича.

Додамо, що це не перший подібний випадок за останній час. Так, у лютому 2023 року знаменитий музей мистецтва Метрополітен у Нью-Йорку, США (Metropolitan Museum of Art, The Met) визнав українськими художниками Іллю Рєпіна, Івана Айвазовського та Архіпа Куїнджі.

Крім того, The Met перейменував відому картину французького художника Едгара Дега "Російська танцівниця". Тепер полотно називається "Танцівниця в українському вбранні".

Раніше OBOZREVATEL розповідав, чому сам Казимир Малевич вважав себе українцем. Він нерідко писав листи українською мовою та був викладачем Київського художнього інституту. Усі подробиці – у нашому матеріалі.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Виведення із запою 18 октября 2024

Запій є серйозною проблемою, яка потребує професійного втручання. Багато клінік у Хмельницькому надають послугу виведення із запою, що допомагає стабілізувати стан пацієнта та відновити нормальне функціонування організму

Фарфоровая тарелка: как выбрать для покупки и сочетать с другими элементами сервировки 16 октября 2024

Важно знать, как правильно выбрать и купить фарфоровую тарелку, а также как сочетать ее с другими предметами на столе. Существует несколько главных типов, каждая из которых имеет свое назначение.

Как отлично провести свой отпуск? 16 октября 2024

Важно понимать, что практически каждому человеку доступен отдых на теплом море по вполне приемлемым ценам, главное – правильно выбрать поездку и в этом помогут горящие туры

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Apple 5.0
Apple

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше