Українців штрафуватимуть за проживання не за місцем реєстрації

21 апреля 2016

Українці, які не проживають за своїм офіційним місцем реєстрації понад 30 днів, повинні "прописатися" за новим місцем перебування. За невиконання такої норми спочатку попередять, а потім під час кожного виявлення порушення накладатимуть штрафи в 17-51 грн.

Такі норми записані в постанові Кабміну №207 від 2 березня 2016 року. Відповідно до новацій, функції реєстрації передали з Державної міграційної служби до місцевих органів влади. Людина, котра виписалася з попереднього місця проживання, повинна зареєструватися за новим місцем протягом 30 днів. Також потрібна реєстрація для тих людей, які виїхали з дому на понад місяць на навчання, роботу тощо. Про це пише "Сегодня".

Водночас знятися з попереднього місця реєстрації можна буде одночасно з реєстрацією на новому, адже в Україні існує електронний Єдиний демографічний держреєстр.

Експерти зазначають, що вимога щодо реєстрації на новому місці зменшить проблеми, скажімо, під час обслуговування в медичних закладах. Проте досить часто приїжджі нелегально орендують житло, власники побоюються їх реєструвати та відповідно не сплачують 15% податків від орендної плати.

"У нас до половини працездатних проживають не за місцем реєстрації, а там, де можна знайти роботу. Це створює проблеми і самим приїжджим – вони змушені, наприклад, давати хабара в лікарнях за лікування. Але отримати прописку їм буде складно: господарі найманого житла часто відмовляються реєструвати квартирантів, побоюючись, що потім їх не випишеш. Та й податки платити вони не хочуть (15% доходу)", – говорить юрист Володимир Столітній.

Штрафи за відсутність реєстрації йтимуть до місцевих бюджетів, влада буде зацікавлена у виявленні тих, хто живе, але не числиться.

"Через виявлення приїжджих можна буде вийти на підпільних орендодавців, оштрафувати їх за незаконне підприємництво і змусити платити податки. Можливо, влада почне заохочувати "стукацтво" сусідів на квартирантів і їхніх господарів", - говорить юрист Василь Мірошниченко.

В Інтернеті чимало оголошень, де пропонують за 2 тис. грн приписати в обласному центрі, або ж до 12 тис. грн – за реєстрацію в прикордонних районах. Така фіктивна приписка допоможе через три роки скористатися правом багаторазового безвізового в'їзду на прикордонні території (до 50 км від кордону) країн Євросоюзу – Угорщини, Словаччини, Румунії.

Нагадаємо, з наступного року Білорусь почне вимагати від українців закордонні паспорти для перетину свого кордону.

tsn.ua

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Казино VBet: море бонусів та 50 грн за реєстрацію! 28 марта 2024

Країна розваг безмежна, наче Всесвіт. Її наповнюють різні об’єкти, серед яких знаходяться справжні діаманти, чиє сяйво зігріває душі та викликає бажання триматися до них поближче

Жінка відвезла до лікарні помпон від шапки - переплутала з їжаком 28 марта 2024

"Їжачок", якого жінка привезла на лікування, насправді виявився пухнастим помпоном від шапки.

На "Дію" чекає велике оновлення: які функції з'являться 28 марта 2024

На "Дію" чекає велике оновлення: які функції з'являться

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Sakramento family club 5.0
Sakramento family club

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше