В Івано-Франківську судитимуть Оксану Марченко: дружині Віктора Медведчука загрожує до 8 років ув'язнення

30 мая 2024

Служба безпеки України завершила досудове розслідування щодо фінансування Оксаною Марченко – дружиною підозрюваного у державній зраді Віктора Медведчука – російських окупаційних угруповань у Криму. Схема, вигадана колаборанткою та її спільниками, принесла терористам понад 21 мільйон гривень, за що тепер Марченко загрожує до 8 років увʼязнення.

Про це повідомили на сторінці управління СБУ в Івано-Франківській області. Матеріали кримінального провадження щодо Оксани Марченко передали до суду.

Як повідомляється, зрадницю, яка зараз проживає в Росії, звинувачують за двома статтями: фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України та колабораціонізм.

Під час досудового розслідування було встановлено, що Марченко від 2014 року перерахувала мільйонні суми на рахунки військових та силових підрозділів Росії в тимчасово окупованому Криму. Це продовжилося і після 2022 року.

"Встановлено, що за вказівкою Оксани Марченко керівники афілійованих компаній платили росгвардії та МВС РФ за "охорону нерухомості Медведчуків" на території півострова. Упродовж 2014-2022 років Марченко та її спільники безпосередньо профінансували формування, які беруть участь у здійсненні збройної агресії РФ проти України, на загальну суму понад 21 млн грн", – повідомили в відомстві.

До злочинної схеми були також причетні два топменеджера з Києва, один із яких уже засуджений, а інший очікує свого вироку. Марченко теж загрожує до 8 років увʼязнення з конфіскацією всього належного їй майна.

Мова йде про цінні папери, майнові та корпоративні права у різних підприємствах, 30 квартир, 8 житлових будинків, 11 земельних ділянок, 2 об’єктів комерційної нерухомості, 17 паркомісць та гаражів у Києві, 13 земельних ділянок у різних регіонах України, 2 бази відпочинку та 2 спортивні бази у столиці, Прикарпатті та Закарпатті, будинок у Львівській області, два масштабних майнових комплекси і житловий будинок у Криму з елінгом та вертолітним майданчиком.



Яхти, 19 автомобілів, зокрема два Maybach та Bentley Continental, та 757 творів живопису та ікон, колекції годинників, ювелірних виробів, антикваріату, кількатисячний фонд стародруків також будуть конфісковані.

Раніше OBOZ.UA писав, де зараз Оксана Марченко, яка у вишиванці щебетала українською, але породичалася з Путіним.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

YouTube заблокував 200 російських каналів 26 июля 2024

У Росії поскаржилися, що, мовляв, це "порушення законодавства та неповага до Росії та її громадян", що є підставою для "вжиття заходів" щодо YouTube.

Режисер-воїн Олег Сенцов дав свій прогноз на закінчення війни 26 июля 2024

"Путіну потрібна вся Україна": режисер-воїн Олег Сенцов дав свій прогноз на закінчення війни Чоловік вважає, що російська армія не зупиниться на досягнутому

"Мама Сердючки" з квітами у роті попозувала на колінах у Данилка 26 июля 2024

Артисти Андрій Данилко та Інна Білоконь порадували шанувальників черговим креативним фото разом.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Олексій 5.0
Олексій

Отзывов: 1

emax.com.ua 5.0
emax.com.ua

Отзывов: 1

Анатолій 5.0
Анатолій

Отзывов: 3

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше