В мережі згадали, кого з зірок Україна втратила на війні з Росією та за яких обставин

1 октября 2024

Сьогодні, 1 жовтня, українці відзначають День захисників та захисниць України та дякують воїнам за відважну боротьбу. У цей день ми також вшановуємо пам'ять тих, хто поклав своє життя на щит за майбутнє країни.

Кривава війна Росії проти українського народу не обійшла стороною нікого, у тому числі й представників шоубізу. Музиканти, актори, коміки та співаки полишили звичне амплуа та стали на захист держави. OBOZ.UA віддає данину пам'яті зіркам, які загинули на фронті.

Павло Лі

Український актор Павло Лі загинув 6 березня 2022 року. 33-річний артист доєднався до волонтерів та допомогав з евакуацією жителям Ірпеня, розвозив гуманітарну допомогу, коли місто було окуповане. Того фатального дня, за збігом обставин, актор з волонтерами Тарасом Мельником та Іриною Мігитко опинився не в тому місці та не в той час. Їхній автомобіль потрапив під обстріл російських військових. Павел Лі отримав травми, несумістні з життям.

Ярослав Галавко

Український гуморист, учасник шоу "Ліга Сміху" Ярослав Галавко, який став на захист держави невдовзі після повномасштабного вторгнення. Про жахливу звістку стало відомо 8 грудня 2022 року. Галавко загинув у бою з окупантами за кілька днів до свого 27-го дня народження.

Олексій Хільський

Український актор, зірка серіалу "Кріпосна" Олексій Хільський загинув у бою на Запорізькому напрямку наприкінці серпня 2023-го. Знаменитість був головним сержантом розвідроти, воював у складі 46-ї окремої аеромобільної бригади десантно-штурмових військ та був головним сержантом взводу розвідроти. Хільського називали одним з найдосвідченіших воїнів елітного підрозділу – він брав участь у наступі на Херсонщині, у боях за Бахмут та Соледар. Актора не спинили навіть поранення, адже Герой одразу вертався на передову. Хільському назавжди лишилося 35 років.

Євген Світличний

Український актор Євген Світличний, відомий зокрема завдяки кримінальній драмі Олега Сенцова "Носоріг", загинув 19 липня 2023 року у важкому стрілецькому бою під час виконання бойового завдання на Харківському напрямку. Поза фронту, Герой був майстром спорту та чемпіоном України з фрі-файту. Воював у складі першої окремої штурмової роти ДУК ПС "Вовки Да Вінчі". Йому було лише 29 років.

Філіп Віннер

Філіп Віннер, актор Чесного театру, в минулому учасник київського "Живого театру" та драматичного театру КНУКіМ, загинув у день свого 32-го дня народження – 9 липня 2023 року. Артист проходив службу у 26-му окремому стрілецькому батальйоні, який побував у найгарячіших точках на Донецькому напрямку. Віннер записував відео, перебуваючи на лінії вогню, на яких він читав вірші видатних українських поетів. Останній такий ролик актора був присвячений поезії Василя Симоненка "Є у коханні будні і свята".

Сергій Шкварченко

Заслужений артист України, учасник ансамблю ім. П. Вірського Сергій Шкварченко пішов з життя 19 грудня 2023 року. Під час ворожого мінометного обстрілу Герой отримав поранення, несумісні з життям.

Роман Іваненко

Учасник "Ліги Сміху", актор та гуморист Роман Іваненко помер у російському полоні 28 лютого 2023 року. Зустрівши повномасштабну війну у Німеччині, зірка повернувся на Батьківщину та став добровольцем. У січні 2023-го Іваненко був поранений у важкому бою. Актор потрапив у полон окупантів, де за два місяці йому не надали жодної допомоги. Йому було 28 років.

Євген Шумілов

Український актор театру та кіно Євген Шумілов загинув на фронті 30 квітня 2024 року. Артист пожертвував своїм життям, захищаючи пораненого побратима. Воїн доєднався до лав ЗСУ у 2022 році. Українці знали його за рекламою Нової пошти – постери з обличчям Шумілова й досі прикрашають стіни відділень.

Ігор Воронка

Ігор Воронка, заслужений артист України, провідний артист Національної академічної капели "Думка", оперний співак та актор загинув на фронті 6 липня 2024 року. За три дні до смерті воїн святкував своє 49-річчя. Воронка доєднався до лав Збройних сил на початку повномасштабного вторгнення РФ.

Олексій Сердюк

Артист Київського академічного театру українського фольклору "Берегиня" Олексій Сердюк загинув під час виконання бойового завдання 24 серпня 2024 року. Життя захисника обірвалося у 41 рік. За словами колег Героя, він перебував "в одній з найзапекліших точок "театру воєнної дії".

Раніше OBOZ.UA писав про те, що комік Сергій Чирков із "Підпільного стендапу" мобілізувався в ЗСУ: він провів дитинство в Росії. Подробиці – у нашому матеріалі.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

В мережі згадали, кого з зірок Україна втратила на війні з Росією та за яких обставин 1 октября 2024

Віддали життя за свободу: кого з зірок Україна втратила на війні з Росією та за яких обставин Вшануємо пам'ять полеглих Героїв

Хезболла атакувала передмістя Тель-Авіва, хусити - Тель-Авів і Ейлат 1 октября 2024

Єменські хусити заявили про удар безпілотниками по військових об'єктах у районі Яффа (Тель-Авів) та в Ейлаті.

Інсайдер розказав, через що Міддлтон наразилася на хейт і як його сприйняла 1 октября 2024

Принцеса Вельська Кетрін, котра за результатами цьогорічного опитування є найсимпатичнішою британцям представницею королівської родини, стикнулася нещодавно з хейтом. Це стало прикрою несподіванкою для неї самої.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

ФОП Дюдюк Р. М. 5.0
ФОП Дюдюк Р. М.

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше