Китай випустив 11 балістичних ракет в рамках навчань біля Тайваню

5 августа 2022

У перший день військових навчань поблизу Тайваню китайська армія здійснила у водах біля острова 11 пусків своїх потужних балістичних ракет Dongfeng. Про це повідомляє Reuters із посиланням на міністерство оборони Тайваню.
 
Зазначається, що востаннє Китай запускав ракети навколо острова у 1996 році.
 

Масштабні навчання армії Китаю почалися наступного дня після візиту спікера Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі на Тайвань, який Пекін вважає своєю суверенною територією.
 
За повідомленням тайванської сторони, під час навчань бойові кораблі і військові літаки ВМС НВАК кілька разів ненадовго перетинали лінію розмежування в Тайванській протоці, що розділяє територіальні води і повітряний простір КНР та Тайваню.
 

Зазначається, що в цьому районі до кінця дня кораблі обох сторін залишалися в межах безпосередньої близькості, а Тайвань підняв бойові літаки і розгорнув ракетні системи задля відстеження літаків НВАК.
 
Раніше повідомлялося, що Китай починає "серію операцій" біля Тайваню. Інформація про плани військового командування КНР прозвучала на тлі візиту на Тайвань спікера Палати представників США Ненсі Пелосі. Цей приїзд зазнав жорсткої критики з боку офіційного Пекіна.
 
Нагадаємо, ЄС та країни G7 засудили військові навчання Китаю біля Тайваню.

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

На Київщині на парковці горіла вантажівка: в кабіні авто виявили тіло чоловіка 28 марта 2024

На Київщині на парковці горіла вантажівка: в кабіні авто виявили тіло чоловіка. Подробиці трагедії Обставини та причини події встановлять правоохоронці

Кароль поділилася з підписниками у своєму Instagram новою порцією кадрів з фотосету 28 марта 2024

Співачка Тіна Кароль поділилася з підписниками у своєму Instagram новою порцією кадрів з фотосету.

Будинок Москви у Ризі продадуть на аукціоні 28 марта 2024

Ціна ділянки становить 517 083 євро, а будівлі - 2 348 340 євро. Об'єкт може бути проданий лише в сукупності: і будинок, і земля.

 

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше