Військові об'єкти РФ залишаться в Білорусі ще на 25 років - ЗМІ

15 сентября 2022

Росія продовжила термін розміщення своїх військових об'єктів у Білорусі на 25 років. Про це заявила моніторингова група "Беларускі Гаюн" у своєму Telegram-каналі.

Зокрема, держдума РФ у середу, 14 вересня, ратифікувала відповідні протоколи щодо двох військових об'єктів – Барановичі та Вілейка.
 
Протоколи про продовження термінів використання цих військових об'єктів ратифіковані у Білорусі ще у березні 2022 року. Росія їх використовує "на безоплатній основі".

Продовження терміну розміщення не більше ніж "технічний захід", оскільки обидва об'єкти орендувалися за договором з 6 січня 1995 року, який минув 30 травня 2021 року, заявили в моніторинговій групі.
  • Радіотехнічний вузол Барановичі, він же 70М6 Волга - стаціонарна станція радіолокації, елемент російської системи попередження про ракетний напад (СПРН). Використовується для виявлення запуску та супроводу балістичних ракет та космічних об'єктів.
  • 43-й вузол зв'язку ВМФ Росії Вілейка, він же радіостанція Антей - вузол зв'язку, що забезпечує прямий і зворотний зв'язок головного штабу ВМФ Росії з атомними підводними човнами, що несуть бойове чергування в районах Атлантичного, Індійського і частково Тихого океанів. Також проводить радіотехнічну розвідку та радіоелектронну боротьбу. Це одна з кількох подібних радіостанцій єдиної глобальної постійно діючої системи зв'язку ВМФ РФ.

Карта розміщення військових об'єктів РФ у Білорусі 
 
Нагадаємо, що хакери допомогли ЗСУ знищити базу ворога біля Мелітополя.
 
Крім того, в окупованому Мелітополі протягом останніх кількох днів ЗСУ знищили дві військові бази РФ, розгромили військову техніку та пошкодили тренувальний полігон.

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Нужно ли очищать водопроводную воду от хлора? 18 апреля 2024

В нынешних условиях в городах Украины водопроводная вода содержит повышенную дозу хлора, поскольку процесс гиперхлорирования помогает предотвратить размножение в водной среде различных болезнетворных микроорганизмов

Букети з сухоцвітів: несподівано, креативно, розкішно! 18 апреля 2024

Коли ми говоримо про композицію з квітів, то у нашій уяві з'являються найрізноманітніші образи – розкішні букети з троянд, ніжні букетики з польових квітів, кошики з яскравими квітковими композиціями тощо

В Україні змінили правила отримання обов'язкової автостраховки 18 апреля 2024

В Україні змінили правила отримання обов'язкової автостраховки

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Мікрофон К8 0.3
Мікрофон К8

Отзывов: 1

Дзюбанчук 0.9
Дзюбанчук

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше