В Туреччині випробували новітній БпЛА ANKA-3

3 сентября 2024

Туреччина успішно випробувала новітній безпілотник власної розробки ANKA-3, який досяг висоти 2,44 км і швидкості 278 км/год. Про це повідомляє профільне видання Savunma SanayiST.

“Наша національна гордість ANKA-3, який здійснив свій перший політ з боєкомплектом, вкотре продемонстрував силу, яку він дасть нашій країні в сфері оборони”, - сказав гендиректор компанії-розробника TUSAŞ Мехмет Деміроглу.

Бойовий БПЛА ANKA-3 вперше ніс боєприпаси під час випробувального польоту. Політ тривав 1 годину 10 хвилин.

Розробники вказують, що після закінчення робіт бойова безпілотна система ANKA-3 зможе перевозити 650 кг боєприпасів на кожній із двох станцій усередині фюзеляжу, 650 кг боєприпасів на кожній із внутрішніх станцій крила та 100 кг боєприпасів на кожній із зовнішніх станцій.

Крім того, передбачається інтеграція інших крилатих ракет, авіаційних бомб та міні-бомб. Максимальна крейсерська швидкість  835 км/год, базова висота - 12,2 км, вантажопідйомність - 1,2 тонни, тривалість перебування в повітрі - 10 годин.

Як ми вже писали, торік в Туреччині свій перший політ зробив надзвуковий реактивний літак Hurjet. Він має змінити навчальні літаки T-38 та навчально-бойові F-5 саме у межах програми створення Туреччиною власного винищувача п'ятого покоління.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Росіяни вщент зруйнували житло відомого музиканта в Харкові: родина дивом врятувалася 18 сентября 2024

Росіяни вщент зруйнували житло відомого музиканта в Харкові: родина дивом врятувалася. Фото Його кума Сніжана Бабкіна відреагувала

Детонація складу БК: у Тверській області РФ зафіксували 18 землетрусів 18 сентября 2024

Потужність землетрусів, які були виявлені впродовж 2,5 годин, коливалася магнітудою від 2 до 3,2 за шкалою Ріхтера.

У мережі показали кольори майбутнього iPhone 17 18 сентября 2024

У мережі показали кольори майбутнього iPhone 17

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

WINCO.COM.UA 5.0
WINCO.COM.UA

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше