В Україні судитимуть окупанта, який в Ірпені розстрілював евакуаційні автівки та брав у полон поранених цивільних

21 апреля 2023

В Україні судитимуть ще одного окупанта, причетного до воєнних злочинів. Військовий країни-терориста РФ в Ірпені розстрілював автівки цивільних та брав у полон поранених мирних мешканців міста.

Про це повідомили в пресслужбі Національної поліції України. Зловмиснику загрожує тривалий термін ув’язнення.

"Упродовж 5-6 березня 2022 року місцеві мешканці разом із маленькими дітьми намагалися евакуюватися з Ірпеня. Окупанти відкрили по цивільних вогонь із гранатометів та стрілецької зброї. Внаслідок розстрілів 9 людей загинули, ще 12 – отримали поранення, у тому числі малолітня дитина", – розповіли в поліції.


Правоохоронці встановили трьох військовослужбовців країни-окупанта, які причетні до розстрілу евакуаційної колони. Їм було повідомлено про підозру. Водночас обвинувальний акт щодо командира роти 173-го окремого розвідувального батальйону було скеровано до суду. Тепер судитимуть 23-річного десантника.


"Встановлено, що окупант після розстрілу цивільних автомобілів під погрозою зброї заборонив надавати допомогу пораненим, люди лежали на дорозі та повільно помирали на очах у рідних. Натомість він з іншими військовими РФ зачинили у захопленому будинку вцілілих та поранених, які могли самостійно пересуватися. Серед полонених були тяжко поранені", – підкреслили в поліції.

Як повідомляв OBOZREVATEL, в Україні судитимуть ще чотирьох військовослужбовців РФ, які причетні до воєнних злочинів. Окупанти катували мирних мешканців Бучі на Київщині та імітували їхню страту.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Як підібрати «правильний» ноутбук? 14 октября 2024

На сьогоднішній день, напевно, складно знайти сім'ю, де б не було бодай одного комп'ютера. Причому останнім часом для вирішення більшості завдань все більше використовуються ноутбуки, які продовжують нарощувати свою популярність

Как выбрать идеальный рюкзак для длительных поездок на транспорте? 10 октября 2024

Как выбрать рюкзак для длительных поездок, который вместит все необходимое и не будет доставлять дискомфорт. Критерии выбора и полезные советы

Названо рибу, від якої треба відмовитися людям похилого віку 8 октября 2024

Яка найкорисніша риба для літніх людей, як її правильно вживати: пояснення лікарів.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

5 роддом  
5 роддом

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше