В уряді ФРН пояснили, чому німці платитимуть за газ більше

17 августа 2022

Міністр економіки та енергетики Німеччини Роберт Габек вважає, що без нової газової націнки (Gasumlage) для кінцевих споживачів настав би колапс німецького енергетичного ринку внаслідок недопоставок російського газу. "Це важкий крок, але він необхідний, як і багато інших рішень у наші дні", - заявив міністр в інтерв'ю програмі Heute journal німецького громадсько-правового телеканалу ZDF, витяги з якого опубліковані у понеділок, 15 серпня.

Саме через це влада ФРН ухвалила рішення дозволити енергокомпаніям стягувати зі споживачів за постачання газу додаткову плату понад обумовлені в контрактах тарифи.

В результаті сім'ї, яка проживає в індивідуальному будинку та має річне енергоспоживання 20 000 кВт∙год, доведеться додатково заплатити за теплу воду та опалення 484 євро на рік (близько 40 євро на місяць), підрахувало інформаційне агентство dpa.

За оцінками Інституту німецької економіки в Кельні, додаткові витрати для домогосподарства на одну особу з житлоплощею 60 кв. м становитимуть близько 203 євро на рік (17 євро на місяць) та близько 542 євро на рік (45 євро на місяць) для сім'ї в індивідуальному будинку площею 140 кв. м.


Планується, що Gasumlage буде запроваджена з 1 жовтня 2022 року і діятиме до квітня 2024 року. Проте німецькі закони захисту прав споживачів вимагають завчасно повідомляти клієнтів про майбутні підвищення. У зв'язку з цим вперше німецьким домогосподарствам доведеться платити націнку, швидше за все, у листопаді чи грудні.

Джерело: Українська служба DW

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Росія спробувала скопіювати ППО Patriot 25 апреля 2024

Росія спробувала скопіювати ППО Patriot

alyona alyona та Jerry Heil потягом поїхали на "Євробачення-2024": як артисток проводжали на конкурс 25 апреля 2024

Співачки також анонсували благодійний збір на відбудову України.

Садові гойдалки – затишний елемент садового дизайну 25 апреля 2024

Скажіть, а ви випадково не забули про таку важливу опцію садово-паркового дизайну, як садові гойдалки? Йдеться про міцний, зручний та якісний виріб з металу компанії ПК «Вогонь», який до того ж виглядає просто розкішно

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

ineed.ua 0.8
ineed.ua

Отзывов: 1

Визиум 4.7
Визиум

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше