В уряді Польщі здивовані рішенням судді, який просить захисту в Білорусі

7 мая 2024

У польському уряді висловили здивування новинами про суддю Томаша Шмідта, який попросив політичного притулку в Білорусі. Про це повідомляє RMF FM.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський заявив журналістам, що інформація про суддю-перебіжчика Шмідта шокувала його, а міністр оборони Владислав Косіняк-Камиш заявив, що чекатиме звіту від служб у цій справі, і що попередні дії судді Шмідта мають бути розслідувані.

"Якщо хтось обирає Білорусь, це означає, що він роками діяв у Польщі в якихось інтересах, в чиїх інтересах?" – сказав Косіняк-Камиш.

Нагадаємо, сьогодні, 6 травня, польський суддя Томаш Шмідт на пресконференції в Мінську заявив, що хоче залишитися у Білорусі і проситиме про політичний притулок, оскільки не згоден з політикою своєї країни.

Раніше повідомлялося, що в Польщі правоохоронці затримали білоруску, яку підозрюють у шпигунстві. Жінка надавала КДБ Білорусі інформацію про членів білоруської діаспори і про організації, які об'єднують білорусів і поляків білоруської національності. 

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Олександр "Терен" Будько пояснив, чому іде на "Холостяк" 18 мая 2024

Після того, як стало відомо, що героєм нового сезону шоу "Холостяк" стане ветеран російсько-української війни Олександр "Терен" Будько, претендентки на його серце на деякий час обвалили сайт каналу СТБ.

Ірина Білик привідкрила завісу особистого життя 18 мая 2024

Співачка Ірина Білик, яка днями вразила чуттєвим кліпом на нову пісню, привідкрила завісу особистого життя.

Тіна Кунакі полюбляє більше зніматися для рекламних кампаній та модних брендів, ніж виходити на подіуми 18 мая 2024

Модель Тіна Кунакі з тих манекенниць, які полюбляють більше зніматися для рекламних кампаній та модних брендів, ніж виходити на подіуми.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Италия вогс 5.0
Италия вогс

Отзывов: 2

Романча Роман 5.0
Романча Роман

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше