У Києві затримали шахрайку-рецидивістку, яка виманила у пенсіонерки майже 100 тис. грн

28 июня 2024

У Києві правоохоронці затримали раніше судиму жінку, яка ошукувала літніх людей. Вона разом із спільниками, за інформацією слідства, видурила у пенсіонерки майже 100 тисяч гривень, використовуючи шахрайську схему "ваш родич у біді".

Про  це повідомили в пресслужбі столичної поліції. Підозрюваній загрожує до трьох років позбавлення волі.

За словами правоохоронців, подія трапилась минулого місяця у Дарницькому районі столиці. Тоді до них звернувся місцевий мешканець та повідомив, що його 83-річну матір ошукали невідомі. За словами потерпілої, що їй на стаціонарний телефон зателефонував нібито її син та розповів, що перебуває у лікарні.

"Згодом слухавку взяв чоловік, який відрекомендувався лікарем, та порадив пенсіонерці не зволікати, а терміново зібрати 100 тисяч гривень на термінову операцію для сина. Також, "лікар" попередив, що за грошима приїде його "асистентка". Вже за декілька хвилин до квартири старенької прийшла незнайомка. Перебуваючи у стресовому стані, бабуся віддала їй всі заощадження: 39 000 гривень, 500 доларів США, дві золоті каблучки та сережки, а також на вимогу зловмисниці, пенсійну банківську карту, з якої зняли 10 000 гривень", – уточнили в поліції.



Вже згодом пенсіонерка перетелефонувала сину, після чого стало зрозуміло, що вона потрапила у пастку шахраїв. Правоохоронцям вдалось встановили особу зловмисниці – її затримали під час вчинення аналогічного злочину на території Голосіївського району. Нею виявилася 38-річная уродженка Дніпра, яка раніше притягувалася до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжок, грабежів та шахрайства. Під час проведення обшуків слідчі вилучили у жінки частину коштів, здобутих злочинним шляхом.

За фактом шахрайства відкрито кримінальне провадження, а затриманій повідомили про підозру. Суд обрав їй запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Як повідомляв OBOZ.UA, у Києві судитимуть чоловіка, який, за інформацією слідства, причетний до кількох епізодів шахрайства. Зловмисник ошукав знайомих, серед яких дружина військового, обіцяючи купити тепловізор, дрони та авто для ЗСУ.

Лише перевірена інформація у нас в Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

В мережі з'вились 5 найкумедніших фото королівських осіб, які підіймуть ваш настрій 1 июля 2024

Застали зненацька: 5 найкумедніших фото королівських осіб, які підіймуть ваш настрій Навіть титуловані особи не завжди мають ідеальний вигляд на світлинах

Брат Марії Яремчук прокоментував чутки, що тато її сина – Олександр Пономарьов 1 июля 2024

Специфічні стосунки. Брат Марії Яремчук прокоментував чутки, що тато її сина – Олександр Пономарьов Дмитро Яремчук розповів OBOZ.UA, як привітав сестру з народженням дитини

Княгиня Шарлін у вишуканому луці разом з чоловіком представила монакських учасників Олімпійських ігор. Фото 30 июня 2024

Князь Монако Альбер ІІ та його дружина, княгиня Шарлін представили спортсменів, котрі візьмуть участь в 33-х Олімпійських іграх у Парижі, які розпочнуться у липні.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше