Розвідка Британії оцінила наслідки для РФ використання Україною ATACMS

21 октября 2023

Україна вперше застосувала американські ракети ATACMS для ударів по аеродромах у Бердянську та Луганську. Ймовірно, ці атаки вплинуть на здатність Росії як захищатися, так і наступати на фронті. Про це з посиланням на свою розвідку повідомляє міноборони Британії в Х (раніше Twitter).

Відомство зазначає, що поки не може назвати остаточні втрати РФ після ударів України. За попередніми даними, знищено дев'ять російських військових гелікоптерів у Бердянську та п'ять - у Луганську.

Росіяни використовують Бердянськ як передову оперативну базу на півдні України. Це місто - важливий логістичний вузол, від якого залежить як наступальна, так і оборонна спроможність РФ, зазначають британські розвідники.

"Якщо це буде підтверджено, цілком ймовірно, що ці втрати вплинуть на здатність Росії як захищати, так і вести подальшу наступальну діяльність на цьому напрямку", - вважають у Міноборони Британії.

Компенсувати втрати авіації буде складно у короткій та середньостроковій перспективі. Також втрати ґвинтокрилів посилить тиск на російських льотчиків і літаки, додають у відомстві.

"Існує реалістична ймовірність того, що цей удар змусить Росію знову перенести свої операційні бази та вузли управління далі від лінії фронту, збільшивши навантаження на логістичні ланцюги", - припускають в міноборони Британії.

Нагадаємо, в ніч проти 17 жовтня ЗСУ завдали потужних ударів по аеродромах в окупованих Луганську та Бердянську. Це було перше застосування американських балістичних ракет ATACMS із касетною бойовою частиною, яка чудово підходить для ударів по летовищах.

Крім того, президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову із президентом США Джо Байденом. Однією з тем обговорень стали далекобійні ракети ATACMS.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Ветеран війни та громадський діяч: стало відомо ім'я нового "Холостяка" 14 мая 2024

Ветеран війни та громадський діяч. Стало відомо ім'я нового "Холостяка" 13-й сезон шоу вийде вже восени

Вимагав 10 млн грн хабаря за оренду земельних ділянок на Київщині: поліцейські затримали посадовця "Укрзалізниці" 14 мая 2024

Вимагав 10 млн грн хабаря за оренду земельних ділянок на Київщині: поліцейські затримали посадовця "Укрзалізниці" Підозрюваному загрожує до дванадцяти років позбавлення волі

У Калузькій області РФ стався витік нафти після атаки на НПЗ 14 мая 2024

Внаслідок пожежі на НПЗ у Калузі пошкодження отримав нафтопровід, що призвело до розливу 5 тонн нафти.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Алерголог 5.0
Алерголог

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше