Викрито ділків, що помогли росіянам незаконно дістати громадянство Молдови

15 сентября 2024

Молдовські правоохоронці розкрили злочинне угруповання, що допомагало громадянам Росії незаконно здобувати посвідку на проживання або громадянство Молдови. Про це повідомляє місцеве видання NewsMaker.

У Службі внутрішньої безпеки і боротьби з корупцією міністерства внутрішніх справ (SPIA) повідомили, що до складу злочинного угруповання входили фізичні та юридичні особи, кожна з яких виконувала своє завдання. Ділки створили компанії, які пропонували консультації з питань міграції.

Слідчі встановили, що діяльність угруповання підтримували деякі співробітники Головного інспекторату міграції, в обов'язки яких входило схвалювати заяви іноземців на набуття або відновлення громадянства, а також на продовження права на перебування в Молдові.

Члени злочинного угруповання знаходили громадян Росії, які бажали уникнути служби в армії або санкцій.

Росіяни безпосередньо або через посередників зверталися до учасників угруповання, які за суми від 3000 до 10 000 доларів пропонували їм допомогу в здобутті посвідки на проживання за фіктивними трудовими договорами або навіть у відновленні громадянства Молдови.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ Молдови Адріан Ефрос заявив, що депутат Верховної Ради України Артем Дмитрук не заявляв, що є народним депутатом, коли перетнув кордон із Молдовою. У країні його прийняли як звичайного громадянина, який покинув територію, де йде війна.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Викрали та катували іноземця, вимагаючи $100 тисяч: правоохоронці Києва затримали зловмисників 27 сентября 2024

Викрали та катували іноземця, вимагаючи $100 тисяч: правоохоронці Києва затримали зловмисників. Усі подробиці і фото Підозрюваним загрожує до 15 років позбавлення волі

Термін спливає: нові штрафи до 4 800 гривень чекають українських водіїв 27 сентября 2024

Термін спливає: нові штрафи до 4 800 гривень чекають українських водіїв

Відомий хореограф розсекретив прізвисько Влада Ями, яке той отримав після втечі до США 27 сентября 2024

"Знаєте, як ми його називаємо?" Відомий хореограф розсекретив прізвисько Влада Ями, яке той отримав після втечі до США Ілля Мірошниченко пояснив, чому Яма не зможе повернути зірковий статус 

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves 1.8
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше