Європарламент закликав готувати переговори щодо вступу України до ЄС

3 февраля 2023

Європарламент ухвалив резолюцію, в якій висловив свої очікування від саміту ЄС – Україна, який відбудеться у Києві 3 лютого. Документ підтримали 489 нардепів, проти – 36, утрималися – 49, повідомляється на сайті ЄП у четвер, 2 лютого.
 
Зокрема, щодо перспективи членства України в ЄС, документ вимагає, щоб Євросоюз "працював над початком переговорів про вступ і підтримував дорожню карту з викладом наступних кроків для забезпечення приєднання України до єдиного ринку ЄС".
 
При цьому євродепутати нагадали, що "вступ - це процес, що ґрунтується на досягненнях і включає дотримання відповідних процедур і виконання пов'язаних з ЄС реформ і критеріїв".
 

Вони закликали владу України "якнайшвидше провести суттєві реформи, щоб країна прийшла у відповідність до критеріїв членства в ЄС".
 
Також резолюція наголошує на необхідності посилення підтримки України. Держави-члени ЄС мають "збільшити та прискорити військову допомогу Києву, зокрема надання зброї, але також надати необхідну політичну, економічну, інфраструктурну, фінансову та гуманітарну підтримку".
 
У документі міститься заклик приділити першочергову увагу на майбутньому саміті ЄС – Україна комплексному пакету заходів для відновлення України. Він має бути спрямований на надання допомоги та відновлення країни у короткостроковій, середньостроковій та довгостроковій перспективах. Така підтримка, на їхню думку, допоможе стимулювати економічне зростання в Україні після завершення військових дій.
 

Оцінюючи потреби України у відновленні, резолюція повторює заклик Європейського парламенту використати заморожені у Європі російські кошти, включаючи активи бізнесменів РФ.
 
Раніше ЗМІ дізналися, що оголосить ЄС щодо вступу України 3 лютого. У пресу нібито потрапив проект комюніке саміту Україна – ЄС.
 
Також повідомлялося, що посол Євросоюзу озвучив тему саміту Україна – ЄС.

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Стало відомо, який вигляд має молодша сестра Вікторії Бекхем, що працює паркувальницею та уникає публічності 19 апреля 2024

Два різні світи. Який вигляд має молодша сестра Вікторії Бекхем, що працює паркувальницею та уникає публічності Сестри зберегли теплі стосунки

Біль у стегні: 6 порад, які допоможуть 19 апреля 2024

Біль у стегні: 6 порад, які допоможуть

Потап замість кліпу під нову пісню Каменських скупав свою лисину в молоці 19 апреля 2024

Олексій Потапенко (POTAP), як і належить справжньому продюсеру, займається просуванням творчості своєї дружини, співчки Насті Каменських (NK).

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше