Як допомогти школярам полюбити математику?

28 февраля 2023

Маленькі діти часто починають знайомитися з математикою з великою цікавістю. Дитина може переставляти іграшки та потім із захопленням виявити, що їх кількість залишилася такою ж, як раніше. Ази математичних знань малюки сприймають із зацікавленістю та здивуванням. Але коли настає час відвідувати шкільні заняття, ситуація суттєво змінюється. Матеріали на сторінках підручника з математики стають страшними та заплутаними.

Чому важливо стати прикладом для дитини

Для того, щоб покращити ставлення школярів до математики, батькам потрібно самим стати для дитини гарним прикладом. Багато дорослих насправді не дуже полюбляють математику, адже вони самі пам'ятають, якою складною була для них ця дисципліна багато років тому. Незважаючи на це, батьки можуть показати дитині, що ставитися до математики можна інакше.

Передусім варто показати впевненість у своїх силах; наприклад, це можна зробити під час підрахунку сімейного бюджету або при розподілі коштів. Також необхідно інколи й акцентувати увагу на тому значенні, яке мають знання з математики у різноманітних професійних сферах. Наприклад, математика є важливою в архітектурі, бізнесі, програмуванні тощо. Таким чином ставлення дитини до цієї науки буде поступово покращуватися - а це буде також мати вплив на її успішність.

Ще одна проблема полягає в тому, що часто виконання домашньої роботи з дитиною може також викликати у батьків певні складнощі. Найкращим рішенням стане користування готовими відповідями під час роботи над завданням разом з дитиною. До вашої уваги - гдз 5 клас математика, які завжди доступні онлайн. Розв'язник є тим засобом, що допомагає відчути більше впевненості в собі як школярам, так і дорослим.

Користування математичними знаннями кожного дня

Звісно, для покращення шкільної успішності школярам важливо постійно приділяти увагу виконанню домашньої роботи, розв'язуванню завдань з підручника. Але також математика може стати й частиною повсякденного життя. Наприклад, можна попросити дитину розрахувати, скільки часу потрібно для того, щоб накопити певну кількість грошей для тієї чи іншої покупки - наприклад, іграшки. Або запропонувати дитині підрахувати, якою буде вартість п'яти кілограмів яблук.

Повільне виконання домашньої роботи

Математика не повинна викликати у дитини негативні емоції або асоціації зі швидкістю. Необхідно приділяти виконанню завдань стільки часу, скільки для цього потрібно. Швидкість виконання завдань не є критичним фактором в засвоєнні математики. Більш того, дитині може бути потрібно більше часу для того, щоб прослідкувати логіку тої чи іншої теми або завдання. І навпаки, коли учня примушують розв'язувати задачу швидко, це може призвести до так званої математичної тривожності.

Серед дорослих є думка, що дитина або здатна до математики, або ні. Але насправді це цілком хибне розуміння. За допомогою наведених порад можна прищепити школяреві любов до такої важливої дисципліни, як математика.

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Стало відомо, з яких країн приїдуть гості на "парад перемоги" до Москви 6 мая 2024

Поміяник Путіна повідомив про згоду взяти участь у заході представників щонайменше восьми країн. Від правлено запрошення й у міждержавні організації.

У Бразилії внаслідок повеней і зсуву ґрунту загинули 66 людей 6 мая 2024

Річка Гуайба, яка протікає через місто Порту-Алегрі з населенням 1,4 мільйона, досягла рекордно високого рівня в 5,3 метра.

Дімопулос на відпочинку з дітьми попозувала на яхті в Дубаї. Фото 6 мая 2024

Екс-"ВІА Гра" Санта Дімопулос показалася з двома дітьми, 15-річним Даніелем та 4-річною Софією, на відпочинку з друзями у Дубаї.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Романча 5.0
Романча

Отзывов: 1

Марк Сартин 0.1
Марк Сартин

Отзывов: 2

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше