В мережі згадали, яким був Донецьк до окупації

11 июля 2024

Нині окупований Донецьк, який мучать кремлівські посіпаки своїми пропагандистськими концертами, колись був ледь не столицею культурного життя країни. Там проводили масштабні концерти всесвітньо відомих зірок і українських музичних легенд.

Місто не лише могло гідно прийняти співаків із світовими іменами, а й вмістити всіх українських й іноземних фанатів. Журналісти "Телебачення Торонто" пригадали, яким був український Донецьк до окупації Росією.

Бейонсе

29 серпня 2009 року Бейонсе виступала з концертом на стадіоні "Донбас Арена". До її приїзду готувалися в усьому місті: в аеропорту, на стадіоні, в готелі "Донбас Палас". Зірка надіслала українцям багато вимог, але всі вони були виконані.


У певний момент концерту зірка спустилася до глядачів із охоронцями, торкалася їх і дякувала публіці. Коментатори називали Бейонсе найпопулярнішою співачкою світу того часу.

Ріанна

Барбадоська співачка виступала на святкуванні 75-річчя ФК "Шахтар" на тій самій арені. Щоб вона почувалася як вдома, організаторам довелося побудувати гримерку площею 200 квадратних метрів і привезти воду з Америки.

Після концерту зірка назвала Україну "крутою" та подякувала за теплий прийом.

Сергій Жадан

Український письменник і фронтмен рок-гурту "Жадан і Собаки", який нещодавно розповів, що проходитиме службу у Національній гвардії України, любив виступати в Донецьку в молодості. Він збирав повні зали на своїх культурних вечорах, а близько 10 років тому приїжджав на Донецький Євромайдан.

Свого часу письменник дивувався, що на його літературні заходи приходила публіка. Він припускав, що аудиторія в Донецьку менш зацікавлена українською літературою, але помилився.

Сашко Положинський

До окупації екслідер українського гурту "Тартак" регулярно виступав у Донецьку і казав, що атмосфера йому подобалася.

"Перший професійний візит в Донецьк був у 97-му року, я вів шоу. Українською. На концерті виступали "Океан Ельзи", "Плач Єремії", "Спалахнув Шифер". Їздили тоді з цим шоу по всій Україні. В Донецьку прийом був одним з найкращих. Та почалась концертна програма, спершу "Ролікс", потім "Тартак". Обидві команди україномовні. Народу прийшло дуже багато, не хотіли пускати зі сцени. Вимагали "на біс" кілька разів. Взагалі не пам'ятаю хоча б одного невдалого виступу в Донецьку", – казав артист.

На одному з концертів йому хором кричали: "Україна".

Раніше OBOZ.UA розповідав про курортну українську Одесу, де й під час війни залюбки відпочивають українці. Скільки це коштує 2024 року – читайте за посиланням.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Виведення із запою 18 октября 2024

Запій є серйозною проблемою, яка потребує професійного втручання. Багато клінік у Хмельницькому надають послугу виведення із запою, що допомагає стабілізувати стан пацієнта та відновити нормальне функціонування організму

Український блог мультимовний "ED": про цікаве в одному місці 16 октября 2024

Сьогодні користувачі хочуть отримувати доступ до знань та цікавинок із різних куточків світу, але на зручних для них мовах. Саме такий підхід пропонує мультимовний український блог "ED"

Такси Мукачево — Львов: безопасное и надёжное межгородское такси 15 октября 2024

Поездка из Мукачево во Львов — это популярный маршрут среди тех, кто путешествует по Закарпатью. Такси становится одним из самых удобных способов передвижения, предлагая прямое сообщение и комфорт

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Обережно шахраї 0.1
Обережно шахраї

Отзывов: 1

MadBid.com 5.0
MadBid.com

Отзывов: 5

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше