Зеленський вшанував пам’ять захисників України, загиблих під час оборони та деокупації села Мощун на Київщині

22 марта 2023

На Київщині президент Володимир Зеленський вшанував пам’ять захисників України, які загинули під час оборони та звільнення від російських окупантів села Мощун. Глава держави поклав квіти біля пам’ятного знака "Янголам перемоги".

Про це повідомила пресслужба ОП. Президент наголосив, що український народ упродовж століть у різних битвах своєю звитягою доводив право називатися незламним народом.

"Я разом з усіма вами сьогодні тут, де рік тому відбувалися події такого масштабу й такого значення. Це битва за Мощун – невелике село, яке стало місцем великої відваги, великого подвигу наших великих людей. Ваших великих рідних і близьких. Невелике село біля Києва, що стало його великим щитом", – заявив Зеленський.


Він нагадав, захисники України протягом двох тижнів у важких боях стримували тут ворожу навалу та знищували елітні підрозділи десантних військ РФ, морської піхоти.

"Окупанти тричі намагалися здійснити тут переправу основних сил і прорватися на Київ. Наші бійці тричі не давали цього зробити. І зрештою відтіснили ворога та змусили його відступити. Втримавши Мощун, ми захистили столицю. Не впали. Вистояв Київ, а з ним – і вся Україна", – наголосив Зеленський.

Голова держави підкреслив, що розгром російського угруповання, що наступало, в Мощуні став одним із поворотних моментів боротьби України за свою свободу й початком кінця ворога. Після переможної битви за Мощун було звільнено низку інших населених пунктів України: Макарів, Ірпінь, Гостомель, Бородянку, Ворзель, Бучу, Городню, Ягідне, Тростянець, Охтирку. 2 квітня від окупантів повністю визволили Київщину й Чернігівщину, а 4 квітня – Житомирщину та Сумщину.

"Усе це заряджало на подальшу боротьбу й повернення нашого прапора всюди: у Куп’янськ, Балаклію, Ізюм, Херсон. І після півночі – успішне звільнення рідної землі на півдні. Щоб далі – на сході. Далі – у Криму. До повної деокупації нашої суверенної території. До нашої повної перемоги", – наголосив Зеленський.

Глава держави висловив подяку захисникам і захисницям та всім, хто допоміг звільнити українські землі, а також вручив державні нагороди.



Як повідомляв OBOZREVATEL, президент України Володимир Зеленський відзначив воїнів, які борються за захист нашої країни. Зокрема, він назвав підрозділи, що дислокуються на Донеччині, які "мінусують ворога найбільше".

Лише перевірена інформація у нас в Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Вимагав 500 тис. грн хабаря за асфальтування дороги: у Києві судитимуть посадовця 28 марта 2024

Вимагав 500 тис. грн хабаря за асфальтування дороги: у Києві судитимуть посадовця. Фото і відео Зловмиснику загрожує до десяти років позбавлення волі

На "Дію" чекає велике оновлення: які функції з'являться 28 марта 2024

На "Дію" чекає велике оновлення: які функції з'являться

Стало відомо, збуджує чи гальмує алкоголь сексуальне життя 28 марта 2024

Надмірне вживання алкоголю шкідливе для вашого здоров'я.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Style Pack 5.0
Style Pack

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше