Зірка "Перших ластівок" назвав несподівану причину, чому відмовляється грати військових

13 августа 2024

Український актор і зірка "Коли падають дерева", "Перші ластівки" і "Ботоферма" Максим Самчик зізнався, що відмовляється у зйомках в ролі військового через поверхневий сценарій, неможливість правильно передати почуття воїна і незнання того, що насправді відбувається в житті людини в камуфляжі.

Це сталося після критики азовця, який в лице Самчику розповів про жахливий сценарій, який грав актор. Зірка сказав про ситуацію в інтерв'ю Аліні Доротюк і зазначив, що на той час він саме знімався у серіалі "Тільки живи".

"Я беру "Тільки живи" Заза Буадзе. Ну, це моя суб'єктивна думка. Коли там був на проєкті, ти розумієш... Там з груповки були хлопці-азовці. Вони з нами там бігали. Ми спілкувалися, і вони кажуть: "Ви таку ф*гню знімаєте. Ви знімаєте про мою професію". І я такий: "Мда", – пригадав Самчик.

Тому актор принципово відмовився від ролей військових і певний час грати їх не планує. Він морально собі не може дозволити виконувати цю роль, тому що відчуває, що проєкт може провалитися.

"Військове зараз – це точно ні [не готовий зніматися]. А з "Одною родиною" стояло тоді питання, я пам'ятаю. Але це все-таки мелодрама. Вони не показують якісь військові дії, в чому не петрають. Тому що ти читаєш, буває, і такий – знову ж таки, це не значить, що я там не погоджуюсь, чи ще щось, може бути всяке – дуже поверхневі сценарії. Отак-от, скажу", – зазначив він проблему української кінематографії.

Журналістка поцікавилася у Максима Самчика, чи підтримує він думку багатьох публічних осіб, що про війну мають писати й знімати лише ті, хто її пережив безпосередньо. На що зірка "Перших ластівок" заперечив.

"Чому не мають право? Мають право. Тут інша історія – як це зніматимуть? На це потрібні величезні гроші й величезний проміжок часу, щоб актор цьому навчився, щоб це зняли досить детально, художньо, осмислено. Взагалі питання, чи варто це зараз знімати. Про це вже багато говорили. Я думаю, що про цю війну зараз час документалістики, а не художнього кіно. Конкретно про військові якісь події, трагедії й так далі. Це акторська професія, грайте. Я просто собі так вирішив", – пояснив актор свою думку.

Він зазначив, що коли кіно знімають не на гостру тему, а з нахилом на класичну драму і комедію, там неважливо, чи грають ролі люди певної професії, чи актори.

"Марися Нікітюк зняла фільм "Я, Ніна". Там лікаря в одному епізоді грав лікар. Той, хто робив там якусь процедуру. І це звучить, правда? Ти думаєш, це епізод начебто, але тебе зразу вмикає, тому що відчувається, що людина знає, що робить. Але, наприклад, якщо ми говоримо про серіал "Клініка", такий комедійний легкий серіал, де не власне лікарська історія, не медицина на першому місці стоїть, а гумор, стосунки й так далі. Там грають актори, грають лікарі. Але це інший жанр", – сказав Самчик.

Раніше OBOZ.UA писав, що Катерина Тишкевич зізналася, чи підтримує зв'язок з акторами з Росії: має кількох особливих друзів.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Сергій Жадан уперше за 4 місяці розповів, чим займається в армії та де проходить службу 3 октября 2024

Сергій Жадан уперше за 4 місяці розповів, чим займається в армії та де проходить службу Поет мобілізувався в травні 2024 року

Заріцька показалася за катанням на сапборді 3 октября 2024

Фронтвумен гурту Kazka Олександра Заріцька останні теплі дні цього року проводжає водними розвагами у столиці. В сторіс свого Instagram вона показалася за катанням на сапборді.

Кремль наказав медіа обходити тему підвищення витрат на війну - ЗМІ 3 октября 2024

Пропагандисти дістали від урядовців наказ подавати держбюджет як "соціальний", а про витрати на військову агресію взагалі не говорити.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

ФОП Дюдюк Р. М.  
ФОП Дюдюк Р. М.

Отзывов: 1

ФитКервс 5.0
ФитКервс

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше