З'явилася реакція ООН на відео тортур українського військового

31 июля 2022

Катування військовополонених та їх страти без належного судового розгляду є воєнними злочинами. Про це у п'ятницю, 29 липня, заявили у Моніторинговій місії ООН із прав людини в Україні.
 
Таким чином правозахисники відреагували на відео з військовим ЗСУ, якого жорстоко катували російські найманці, зазначивши, що "приголомшені" цими кадрами.
 
"Такі дії кваліфікуються як воєнні злочини", - наголосили у Місії.
 
ООН закликає і Росію, і Україну "уникати тортур, вбивств і обіцянок не шкодувати комбатантів, що здалися в полон (осіб, що входять до складу збройних сил певної держави і мають право брати участь у військових діях - ред.)".
 

"Сторони повинні своєчасно та ефективно розслідувати всі можливі випадки тортур та незаконних вбивств. Військові злочинці мають піддаватися кримінальному переслідуванню, а їхні справи розглядатися компетентним судом", - стверджують в організації.
 
Нагадаємо, після появи відео знущань окупантів над українським військовим в Офісі президента України назвали Росію країною людожерів і пообіцяли відплату кожному винному у звірствах.

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

 

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Український блог мультимовний "ED": про цікаве в одному місці 16 октября 2024

Сьогодні користувачі хочуть отримувати доступ до знань та цікавинок із різних куточків світу, але на зручних для них мовах. Саме такий підхід пропонує мультимовний український блог "ED"

Как отлично провести свой отпуск? 16 октября 2024

Важно понимать, что практически каждому человеку доступен отдых на теплом море по вполне приемлемым ценам, главное – правильно выбрать поездку и в этом помогут горящие туры

Нідерланди виділять 400 млн євро на розробку дронів для України 8 октября 2024

Половина безпілотників буде розроблена в Нідерландах, а решту виготовлятимуть в Україні та інших країнах.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Репродуктолог 5.0
Репродуктолог

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше