Забруднена вода з Десни вже дісталася Київщини: що відомо

16 сентября 2024

Забруднена вода з Десни, у яку потрапили органічні речовини з річки Сейм, вже дісталася Київщини. Нині вона зафіксована між селами Літки та Рожни.

Про це під час телемарафону розповів голова Державного агентства водних ресурсів України Ігор Гопчак. Основна концентрація забруднення – у Чернігівській області між селами Остер та Максим.

"На цей момент забруднення дійшло до 336 км від впадання по річці Десна, тобто воно вже у Київській області між селами Літки та Рожни", – зазначив посадовець.

За словами Гопчака, вже зафіксували перші ознаки зміни кольору води, рівня каламутності в Десні у Київській області. Водночас він запевнив, що фахівці Київводоканалу вживають заходів, щоб унеможливити потрапляння брудної води до киян.

"У п’ятницю приїхало 120 тонн активованого вугілля, яке буде використане для додаткового очищення води. Також були поставлені додаткові бонові загородження, є необхідні реагенти. Тобто Київводоканал може прибрати і запах, і органічну речовину, жителі Києва будуть забезпечені питною водою відповідної якості", – резюмував Гопчак.

Як повідомляв OBOZ.UA, у Києві створено спеціальний штаб, який у цілодобовому режимі моніторить інформацію щодо якості води у річках Десна та Дніпро, через потрапляння органічних речовин до річки Сейм. Ситуація повністю підконтрольна, але у разі необхідності населення буде попереджено за добу про можливу надзвичайну подію.

Лише перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Новий COVID-штам XEC зафіксовано вже у 27 країнах - ЗМІ 18 сентября 2024

ХЕС, який є комбінацією варіантів KS.1.1 і KP.3.3, має симптоми, подібні інших штамів COVID, включаючи втому, головні болі, біль у горлі та високу температуру.

У Ярославлі сталася масштабна пожежа на паливному складі 18 сентября 2024

Вогонь охопив понад 450 квадратних метрів. Під час гасіння пожежі постраждали шестеро співробітників МНС.

Інсайдери пояснили, чому Лопес та Аффлек знову засвітилися разом і що тепер буде з розлученням 18 сентября 2024

Американська (колишня?) зіркова пара, Дженніфер Лопес та Бен Аффлек днями спантеличили своїх шанувальників, з'явившись на публіці разом, хоча заяву про їхнє розлучення вже кілька тижнів як подано офіційно.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

КЛО Глеваха 0.1
КЛО Глеваха

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше