З України до Катару намагались переправити зуб мамонта

30 мая 2024

Митники знайшли у посилці, яка прямувала до Катару, зуб мамонта часів пізнього плейстоцену. Українець намагався відправити артефакт за кордон під виглядом металевого виробу вартістю 50 доларів США.

Про це повідомили в пресслужбі Київської митниці. Палеонтологічну знахідку було вилучено.

"Київські митники стали на заваді незаконному пересиланню з України до Катару зуба мамонта, які були типовими тваринами пізнього плейстоцену України (130-13 тисяч років тому). Цей зуб вже визнано культурною цінністю. Рідкісний палеонтологічний зразок відправник із Івано-Франківщини надіслав до Катару, задекларувавши як металевий виріб вартістю $50. Однак, замість металевого предмета під час митного контролю міжнародної посилки митники виявили чималу брилу неправильної форми", – розповіли в пресслужбі.


Як визначили експерти, виявлена брила – молярний зуб нижньої щелепи мамонта зі збереженими коренями. Ці зразки нечасто зустрічаються і мають важливе наукове значення. Темний колір зуба вказує на перебування його у вологому грунтовому середовищі. Знахідки таких зубів цінні для дослідження видової різноманітності мамонтів в плейстоцені України, адже мамонти – типові тварини пізнього плейстоцену України (130-13 тисяч років тому).


Як зазначили в митниці, згідно з чинним законодавством України, на вивезення культурних цінностей за кордон потрібне відповідне свідоцтво Мінкульту. Такого дозволу надано не було.

Як повідомляв OBOZ.UA, Київські митники завадили незаконному вивезенню з України прадавніх скам'янілостей віком 145-149 млн років. 52 рештки доісторичних молюсків прямували міжнародним поштовим відправленням із Запоріжжя до Канади. Відправник задекларував їх як декорації для акваріума.

Лише перевірена інформація у нас в Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Забруднена вода з Десни вже дісталася Київщини: що відомо 16 сентября 2024

Забруднена вода з Десни вже дісталася Київщини: що відомо Основна концентрація забруднення – на Чернігівщині

У Києві "замінували" Дарницький ТЦК - соцмережі 16 сентября 2024

У Києві "замінували" Дарницький ТЦК - соцмережі

Світлана Тарабарова відповіла на закиди щодо відстрочки чоловіка від армії 16 сентября 2024

"Для нас війна почалася у 2014 році". Світлана Тарабарова відповіла на закиди щодо відстрочки чоловіка від армії Подружжя виховує трьох дітей

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Центр Групп 3.2
Центр Групп

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше