Закон про "іноагентів" прискорить вступ до Євросоюзу - прем’єр Грузії

17 июня 2024

Шанси на відкриття перемовин про вступ до Європейського Союзу після ухвалення закону про "іноагентів" лише зросли. Про це заявив прем’єр-міністр Грузії Іраклій Кобахідзе, повідомляє SOVA в понеділок, 17 червня.
 
За словами політика, до ініціювання закону Про прозорість іноземного впливу шанси Грузії на відкриття переговорів про вступ до ЄС "дорівнювали нулю".
 
"Ми дозволили собі цей логічний висновок після зустрічей, які проводилися з конкретними представниками ЄС. Сьогодні цей шанс, після ухвалення закону, збільшився десь до 20-30%", - заявив Кобахідзе.

Журналісти запитали прем'єра, чому він так вважає, якщо заяви західних партнерів свідчать про протилежне. Кобахідзе відповів, що "заяви це одне, а результат – інше".
 
"У 2023 році були різні заяви, але у підсумку ми отримали статус кандидата, тому що коли ти наполягаєш на своїх принципах - отримаєш результат", - наголосив прем’єр Грузії.

Нагадаємо, 14 травня парламент Грузії остаточно ухвалив законопроєкт про прозорість іноземного впливу, який спричинив масові протести.

Повідомлялося, що Європейська комісія може у жовтні не підтвердити статус кандидата на вступ Грузії в ЄС для країни.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Пропагандисти підставили Ксенію Мішину з вибухами в її рідному Севастополі 26 июня 2024

Пропагандисти підставили Ксенію Мішину з вибухами в її рідному Севастополі. Фото Актриса відповіла на звинувачення російською мовою

63-річний Шон Пенн зізнався, чи вільне його серце 26 июня 2024

63-річний голлівудський актор і режисер Шон Пенн хоч і рідко коментує особисте життя, проте і не приховує його.

Imagine Dragons засудили війну на своєму концерті, але українці підмітили один неприємний нюанс 26 июня 2024

Imagine Dragons засудили війну на своєму концерті: українці підмітили один неприємний нюанс Заклик можна інтерпретувати по-різному, що спричинило дискусію

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Verno стоматология 5.0
Verno стоматология

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше