Заощаджували, мерзли і все марно. Держава обнулила невикористані субсидії

18 октября 2016

Українцям, які мають субсидію й минулої зими зекономили під час оплати за газ та тепло, усі переплати обнулять. Таке рішення ухвалив Кабінет міністрів, чим неабияк обурив людей.

У новий опалювальний сезон українці увійшли з новими правилами надання субсидій. Торік влада закликала тих, хто має субсидії, економити на опаленні газом. Тож – мерзли, економили та отримали море люті, прокльони і саркастичні розчарування на кшталт "нас вкотре використали".

Особливо актуальною ця тема стала, щойно розпочався опалювальний сезон 2016 року. У висловах українці не шукали зайвих слів, лаяли владу, бажали їй "усього найкращого" і з сумом ставили риторичні запитання: "А що тепер робити?".

Минулої зими Кабмін надав кожному українцю із субсидією 7 пільгових кубометрів газу на обігрів одного квадрату житла на місяць. І запевнив – усе, що люди зекономлять, не зникне, а перейде на наступний опалювальний сезон. Новий опалювальний сезон стартував, але Кабмін передумав і анулював торішнє зекономлене тепло.

"Якщо людина піде до суду щось доводити, то перспективи будуть погані, оскільки Кабмін з формальної точки зору поступив так, як він міг поступити. Він прийняв таке рішення, рішення набуло законної сили", – говорить юрист Михайло Ілляшев.

Українці не лише втратили свої переплати. Цього року уряд ще й урізав пільгу на опалення газом з семи до 5,5 кубометра. Мовляв, минула зима була теплою. Тоді як розрахунки велися з огляду на сильні морози.

"По суті, ми мали два тижні зими замість шести місяців. І друге, соціальні нормативи потребують корегування і вони були елементарно завищені, бо до розрахунку бралися минулі опалювальні періоди, коли зима була більш холодною", – пояснив директор Департаменту державної соціальної допомоги Мінсоцполітики Віталій Музиченко.

Пільги урізали, переплати скасували, але не остаточно. Тепер заощаджувати необхідно протягом більш менш теплих місяців опалювального сезону – у жовтні та листопаді. Влада обіцяє, що вся економія буде врахована під час холодів у грудні, січні та лютому. Тобто субсидію можна використати протягом шести місяців опалювального сезону.

А вже зекономлені кошти субсидії обіцяють монетизувати. Але ж знову – українці на руки отримають не всі зекономлені гроші. 

tsn.ua

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

У Києві трактор зачепив та повалив бетонний стовп: пошкоджено кілька легковиків 20 апреля 2024

У Києві трактор зачепив та повалив бетонний стовп: пошкоджено кілька легковиків. Фото Аварія сталась на вулиці Олександра Кошиця

На журналіста, що виявив позашлюбну доньку Путіна, завели кримінальну справу 19 апреля 2024

У Петербурзі відбувся обшук у журналістки Фонтанки Ксенії Клочкової у справі Андрія Захарова.

Столтенберг підбив підсумки Ради Україна-НАТО 19 апреля 2024

Союзники за результатами зустрічі погодилися посилити Україну не тільки системами ППО, але й боєприпасами та БпЛА.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

"ЛЕО-БУС" 5.0
"ЛЕО-БУС"

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше