Збитки державі на 28 млн грн: підприємця підозрюють у незаконному заволодінні судном "Готель Баккара" у Києві

7 сентября 2024

У Києві правоохоронці повідомили про підозру директору підприємства, що привласнив готель збанкрутілого банку. Йдеться про судно "Готель Баккара" у Гідропарку.

Про це повідомили у відділі комунікації Департаменту стратегічних розслідувань НПУ та в пресслужбі Київської міської прокуратури. Зловмиснику загрожує до восьми років позбавлення волі.

"Банк-власник судна уклав договір його купівлі-продажу з підприємством за 28 млн гривень. Покупець мав заплатити продавцю частину грошей – 9 млн гривень у день угоди, решту - до визначеної дати. Право власності на судно мали переоформити лише після сплати покупцем повної вартості. Не маючи фінансової можливості виконати умови договору, підприємець шляхом шахрайства переоформив право власності на судно "Готель Баккара", – розповіли в пресслужбі.

Зазначається, що завдяки шахрайству товариство незаконно стало власником готелю заплативши 9 млн грн, хоча насправді мало заплатити 28 млн грн. Згодом, щоб убезпечити себе від претензій законного власника, підприємство намагалось продати його, а також віддати як заставне майно під іпотеку.

Верховним судом в рамках цивільного судочинства всі незаконні реєстраційні дії скасовані та визнано законним власником судна банк, який вже ліквідовано і від імені якого діяли уповноважені особи Фонду гарантування вкладів фізичних осіб. Крім того, з метою запобігання спробам подальшого продажу судна та забезпечення цивільного позову у кримінальному провадженні, на "Готель Баккара" накладено арешт.

Директору підприємства, який заволодів судном, повідомили про підозру в шахрайстві в особливо великих розмірах.

Як повідомляв OBOZ.UA, шахраї погрозами виманили у бізнесмена 10 млн грн у криптовалюті. Діяли вони від імені нібито правоохоронців, а за гроші пообіцяли "залагодити" ситуацію з вигаданою кримінальною справою нібито про держзраду.

Лише перевірена інформація у нас в Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Як впровадження ERP системи допомогло вижити нашому бізнесу. Досвід про який мало розповідають 16 сентября 2024

Реальний кейс з впровадження ERP системи для виробничої компанії в Україні. Дізнайтеся яке це допоможе і вашому бізнесу в розвитку.

Диетические свойства суши 16 сентября 2024

Суши давно стали одним из самых популярных блюд не только в Японии, но и во всем мире. Это вкусное и питательное блюдо, сочетающее в себе разнообразные ингредиенты, такие как рыба, морепродукты, овощи и рис

Бен Аффлек і Дженніфер Лопес вперше після розлучення вийшли на публіку з дітьми 16 сентября 2024

Бен Аффлек і Дженніфер Лопес вперше після розлучення вийшли на публіку з дітьми Вони майже місяць ніде не з'являлися разом

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

BactoSfera OBB 15P-METAL ECO 4.8
BactoSfera OBB 15P-METAL ECO

Отзывов: 1

ТОВ НВП Сеал 1.9
ТОВ НВП Сеал

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше