Збитки на 7,7 млн грн при закупівлі тестів на гепатит: викрито посадовця Мін'юсту й підприємця

27 апреля 2024

Співробітники СБУ викрили у Києві схему заволодіння бюджетними коштами під час закупівлі тестів на гепатит. За інформацією слідства, діяльність очільника однієї з держустанов Мінʼюсту та підприємця з Дніпра завдала збитків державі на 7,7 млн грн.

Про це повідомили в пресслужбі ГУ СБУ у Києві та Київській області. Зловмисникам повідомили про підозру.

"Служба безпеки та БЕБ викрили у Києві схему заволодіння бюджетними коштами під час закупівлі тестів на гепатит. Оборудка завдала збитків бюджету України, а до її організації причетний директор однієї з установ Державної кримінально-виконавчої служби", – розповіли в пресслужбі.

Як розповіли в Службі безпеки, очільник закладу охорони здоров’я мав контролювати проведення закупівлі тест-систем для своєчасного діагностування хвороби в місцях позбавлення волі, слідчих ізоляторах та місць утримання військовополонених. Проведена перевірка зафіксувала, що посадовець організував ринковий моніторинг за спрощеними пошуковими параметрами. Це призвело до невірного визначення його вартості та вчетверо завищило суму закупівлі товару.

Переможцем у тендері на закупівлю цих тестів став комерсант з Дніпра. Підприємець підробив дані про участь фірми у проведенні публічних закупівель та збув товар державному підприємству. Крім того, щоб приховати незаконно одержані бюджетні кошти, зловмисник перерахував їх на підконтрольну фірму, яка спеціалізується на оптовій торгівлі. Внаслідок протиправної оборудки державі завдано економічних збитків на понад 7,7 млн грн.

Посадовця відсторонено від займаної посади, повідомлено про підозру в службовій недбалості та обрано запобіжний захід – цілодобовий домашній арешт. Керівник приватного підприємства підозрюється в службовому підробленні, заволодінні коштами державного бюджету в особливо великих розмірах та їх легалізації, вчинених за попередньою змовою групою осіб. Його взято під варту. 

Як повідомляв OBOZ.UA, правоохоронці повідомили про підозру директору приватного товариства, який, за інформацією слідства, "заробив" на ремонті укриттів у багатоповерхівках Бучі Київської області. Загалом він привласнив понад 500 тисяч гривень.

Лише перевірена інформація у нас в Telegram-каналі OBOZ.UA та у Viber. Не ведіться на фейки!

obozrevatel.com

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Скандальна шуба GO_A, воїтелька Руслана, екстраміні та етночоботи Кароль: "вау-вбрання" України на Євробаченні 9 мая 2024

Не секрет, що пісенний конкурс "Євробачення" – це не лише про вокал чи хорошу композицію. Подекуди переможцями змагання ставали через харизму, вражаючий номер і, не в останню чергу, зовнішній вигляд.

Павло Зібров із сім'єю та майбутнім зятем зазнімкувалися з Іриною Білик 9 мая 2024

Співак Павло Зібров адресував захоплений допис у Instagram своїй колезі та подрузі Ірині Білик.

Христина Остапчук показалася коло їхнього з екс-чоловіком будинку 9 мая 2024

Колишня дружина шоумена Володимира Остапчука, блогерка Христина Остапчук тимчасово повернулася на батьківщину і відразу вирушила на "розвідку".

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Роды 2.5
Роды

Отзывов: 1

Алерголог 5.0
Алерголог

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше