ЗМІ: Киргизстан, Узбекистан і Китай збудують залізницю до Європи в обхід РФ

21 июня 2024

Дві колишні радянські республіки в Центральній Азії - Киргизстан і Узбекистан - домовилися з Китаєм про будівництво залізниці до Європи, яка піде в обхід Росії. Про це повідомляє The Moscow Times.

Повідомлється, що угоду щодо проекту, який Пекін, Бішкек і Ташкент обговорювали протягом 27 років, сторони підписали 6 червня у Пекіні, а будівництво має розпочатися у жовтні. Залізнична магістраль довжиною 450–500 км стане частиною глобальної ініціативи Китаю Один пояс - один шлях.

"Експерти зазначають, що річний обсяг вантажоперевезень досягне 15 млн. тонн, а термін доставки товарів кінцевим споживачам скоротиться на 7 днів. Крім того, буде створено сучасну транзитно-логістичну інфраструктуру, склади та термінали", - заявив президент Узбекистану Шавкат Мірзієєв.

Дорога проходитиме від Кашгара в Сіньцзян-Уйгурському автономному окрузі Китаю через Торугарт, Макмал та Джалал-Абад у Киргизстані до Андіжану в Узбекистані. Далі магістраль з'єднається з дорогами інших країн Центральної Азії, звідки вантажі підуть у Каспійське море, Туреччину та до Європи.

У парламенті Киргизстану, територією якого пройде основна частина маршруту, 19 червня ратифікували угоду з Китаєм та Узбекистаном про будівництво дороги. Для прокладання киргизької ділянки магістралі між країнами буде створено спільну проектну компанію (СПК). Китаю в ній належатиме 51%, а Киргизстану та Узбекистану дістанеться по 24,5%.

Раніше повідомлялося, що китайський виробник електрокарів заборонив продавати свої авто у РФ.

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Марина Бех показалася з чоловіком на відпочинку в Карпатах. Фото 28 сентября 2024

Легкоатлетка Марина Бех поділилася на сторінці атмосферним контентом з відпочинку у горах. Спортсменка показалася на тлі гірських краєвидів.

Керівник управління НБУ здійснив спробу нападу на військового, поліція вилучила нагородну зброю 28 сентября 2024

Керівник управління НБУ здійснив спробу нападу на військового, поліція вилучила нагородну зброю: подробиці інциденту. Відео Павло Поляруш нібито погрожував бійцю

Франція та Канада посилять захист України від кібератак з боку РФ 28 сентября 2024

У декларації йдеться, що Збройні Сили обох країни "продовжуватимуть поглиблювати стратегічну співпрацю у сфері кіберзахисту на підтримку України через Талліннський механізм".

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше