ЗМІ назвали дату підписання безпекової угоди між Україною та США

13 июня 2024

Україна та США підпишуть двосторонню безпекову угоду на полях саміту G7 в Італії в четвер, 13 червня, Про це повідомляє видання американський телеканал CNN з посиланням на свої джерела.

Угода передбачає 10-річне зобов'язання США продовжувати навчати ЗСУ. Крім того, документ фіксує співпрацю у виробництві зброї та військового обладнання, продовження військової допомоги та посилення обміну розвідувальною інформацією.

Вона є за формою виконавчою, а не формальним договором, тому її може бути змінено майбутніми адміністраціями США. Вона не передбачає конкретних фінансових зобов'язань США стосовно оборони України.

"У додатку до угоди буде викладено, як адміністрація Байдена планує співпрацювати з Конгресом щодо виконання зобов’язань щодо безпеки, зокрема щодо довгострокового фінансування, яке буде необхідно для підтримки оборони України", - йдеться в повідмоленні.

CNN пояснює, що цей документ подібний до інших двосторонніх угод України з країнами-партнерами.

Передбачено також консультації між США та Україною після можливих майбутніх атак РФ. Але угода не включає взаємну оборону, на відміну від членства в НАТО. 

Раніше Джо Байден запевнив, що Україна завжди матиме підтримку США. 

На зустрічі G7 говоритимуть про покарання РФ

Новини від Корреспондент.net в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/korrespondentnet та WhatsApp

korrespondent.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Джіджі Хадід у золотій "кольчузі" підкорила Паризький тиждень моди. Фото 28 сентября 2024

Одна з найпопулярніших манекенниць світу Джіджі Хадід прекрасно розуміє, які частини тіла є її козирем. Зокрема, розкішні ноги, які білявка часто полюбляє підкреслювати довжиною міні.

Вечірка за $2 мільйони, розкішні подорожі і готелі: Наомі Кемпбелл закидають використання благодійних грошей не за призначенням 28 сентября 2024

Здається, британська супермодель Наомі Кемпбелл опинилася в центрі чергового скандалу. Щоправда цього разу мова не про сварку з кимось, а про махінації її благодійного фонду Fashion For Relief, коштами якого покривалися особисті витрати Чорної пантери.

Працювали рятувальники двох областей та спецтехніка: у Карпатах допомогли туристці з Києва, якій стало зле 28 сентября 2024

Працювали рятувальники двох областей та спецтехніка: у Карпатах допомогли туристці з Києва, якій стало зле. Фото Мешканці столиці нічого не загрожує

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves 0.4
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше