ChatGPT здатний створити небезпеку для людей

9 марта 2023

ChatGPT здатний створити небезпеку для людей: подробиці

Незважаючи на те, що ChatGPT домігся приголомшливої популярності у світі, за нею може ховатися темний бік. Оскільки людям ще дуже складно зрозуміти, де текст написав чат-бот, а де людина. Фахівці з ESET вважають, що це може зіграти на руку шахраям.

Фактично безкоштовний автоматичний спосіб написання текстів у вигляді ChatGPT здатний відкрити нову еру фішингових атак. Адже написати переконливий лист, у якому можна обманом змусити завантажити шкідливе ПЗ або видати особисті дані, стало набагато простіше. І вбудовані в ChatGPT механізми безпеки працюють неідеально.

"Зокрема, завдання написати повідомлення з проханням про фінансову допомогу Україні було позначено як шахрайство і відхилено. Тоді як запит написати фальшиве повідомлення про виграш у лотерею був прийнятий.

Такі можливості стали доступні набагато більшій кількості користувачів, які згодом можуть використовувати їх для запуску масштабних кібератак, зокрема шахрайства зі зламом корпоративної електронної пошти. Більшість експертів з кібербезпеки очікують, що ChatGPT буде використано під час кібератак протягом року", - кажуть в ESET.

Нагадаємо, раніше ми детально розповідали про можливості ChatGPT і поставили йому кілька запитань. Про те, чому фішинг небезпечний, і які базові правила кібербезпеки слід знати, ми писали тут. 

techno.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Лопес на тлі розлучення з Аффлеком розрадила фанів новими фото 29 сентября 2024

Американська співачка Дженніфер Лопес, яка розлучається зі своїм чоловіком, актором Беном Аффлеком, продовжує тішити підписників контентом. Цього разу Джей Ло показала свої портретні фото, на яких щасливо посміхається.

В Ірландії збудують перше в Європі сховище енергії на батареях із оборотною корозією металу 29 сентября 2024

В Ірландії збудують перше в Європі сховище енергії на батареях із оборотною корозією металу

Ультраправі Нмеччини закликають відновити Північні потоки 29 сентября 2024

Лідер партії Альтернатива для Німеччини заявив, що газопроводи підірвали "противники енергетичної незалежності" країни.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Спортлайф 0.8
Спортлайф

Отзывов: 1

Fit Curves 5.0
Fit Curves

Отзывов: 1

FitCurves 0.4
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше