F-16 і далекобійні ракети: яку зброю може отримати Україна цього року

2 января 2024

F-16 і далекобійні ракети: яку зброю може отримати Україна цього року

Аналітики з Defense Express підготували зведений матеріал про те, яке озброєння наша країна очікує отримати від союзників цього року вперше. І йдеться не тільки про анонсовані F-16.

Щодо F-16 було зроблено багато заяв і конкретних кроків. Наші пілоти і техніки поїхали на навчання у партнерів. А Данія, Нідерланди, Норвегія та Бельгія погодилися передати свої винищувачі. Вони вважаються одним із найскладніших зразків озброєння. Адже потрібно підготувати інфраструктуру, захистити аеродроми, виконати потрібні дії для подальшої експлуатації та обслуговування.

"Актуальним у контексті передання літаків залишається питання, як можливо модернізувати F-16 для України, а також, звісно, яку номенклатуру озброєння та в яких кількостях виділять союзники в рамках оборонної допомоги", - ідеться в матеріалі.

ATACMS ми отримували минулого року. Але це була версія з касетною бойовою частиною і дальністю до 165 км. І кількість ракет була, дуже ймовірно, обмежена. Але це не завадило воїнам ефективно їх використовувати проти окупантів. Нині йде актуальність із дальністю в 300 км. У листопаді від міністра оборони США Ллойда Остіна були натяки на передачу додаткового далекобійного озброєння. Але і тут, як вказують фахівці, кількість ракет може бути обмеженою.

Не можна не сказати про німецькі далекобійні ракети TAURUS. Спочатку німці говорили, що питання з ними буде актуальним у разі передачі ATACMS від США. Потім пішли слова про перепрограмування для зменшення дальності, щоб ми не могли використовувати снаряди для ударів по території країни-терористки РФ.

"Також говорили і про розтягнуті терміни передачі, якщо ракети будуть адаптовані для пусків із Су-24М - нібито крім двох місяців, які треба на те, щоб "прикрутити ракети", ще чотири треба витратити на навчання персоналу. Насправді причина в тому, що Німеччина гальмує з передачами цих ракет, полягає в реальній кількості боєздатних TAURUS, яка була оголошена в межах кількох сотень ракет. Хоча можна обережно сподіватися, що наступного року хоча б кілька десятків цих крилатих ракет поповнять запаси нашої армії", - додають у Defense Express.

GLSDB. У цій історії минув майже рік від моменту, коли США вперше офіційно оголосили про передачу тандему ракети і високоточної бомби від Saab і Boeing. Спочатку терміни постійно зміщувалися в межах минулого року. Наприкінці листопада стало відомо про те, що перша партія озброєння піде до нас у 2024 році. 

Проскакували повідомлення про отримання Україною таємної ракети з дальністю в 300 км і бойовою частиною в 100 кг. Серед варіантів можна розглядати AGM-88G AARGM-ER з дальністю в 300 км і на 30 кг меншою бойовою частиною WAU-7/B. Не виключається і зовсім нова ракета.

"На початку грудня стало відомо, що оборонне відомство України презентувало новий список озброєння, яке потрібне Силам оборони, і насамперед там були танки Abrams, 155-мм боєприпаси, Abrams, артилерійські системи, F-16, ATACMS тощо. Але також там були й нові назви - система протиракетної оборони THAAD, F-18, і навіть C-17 Globemaster та C-130 Super Hercules. А також вертольоти, Apache і Black Hawk та три типи безпілотників від General Atomics, зокрема MQ-9B Sky Guardian. І хоча, звісно, навряд чи весь цей список буде активно обговорюватися цього року, не кажучи вже про передачу, але ті ж вертольоти - дуже актуальне питання для посилення нашої армії", - резюмували аналітики.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як наша ППО зруйнувала міф про непереможні Кинджали РФ. 

techno.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Как отлично провести свой отпуск? 16 октября 2024

Важно понимать, что практически каждому человеку доступен отдых на теплом море по вполне приемлемым ценам, главное – правильно выбрать поездку и в этом помогут горящие туры

Як підібрати «правильний» ноутбук? 14 октября 2024

На сьогоднішній день, напевно, складно знайти сім'ю, де б не було бодай одного комп'ютера. Причому останнім часом для вирішення більшості завдань все більше використовуються ноутбуки, які продовжують нарощувати свою популярність

Нову "Міс Росія" з Чувашії зацькували за зовнішність і походження: який вигляд має головна "красуня" країни-окупанта 8 октября 2024

Нову "Міс Росія" з Чувашії зацькували за зовнішність і походження: який вигляд має головна "красуня" країни-окупанта. Фото Росіяни не зацінили її рівні зуби

 

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше