Meta і YouTube видаляють докази військових злочинів росіян

6 июня 2023

Meta і YouTube видаляють докази військових злочинів росіян

Технологічні гіганти, які володіють популярними соціальними мережами, видаляють докази порушень прав людини. Стираються докази військових злочинів Росії. Після чищення файли можуть бути втрачені назавжди, повідомляє. ВВС.

Meta і YouTube запевняють, що балансують у питанні модерації - захищають користувачів і водночас працюють із правоохоронцями. Також нібито вони мають винятки щодо видалення графічного контенту, якщо він має суспільне значення.

Журналісти ВВС поспілкувалися з українським кореспондентом Ігорем Захаренком, який після початку повномасштабного вторгнення документував усі звірства окупантів. Він намагався достукатися до світу через інтернет. Але Facebook та Instagram швидко видаляли пости. Співробітники ВВС завантажили кілька матеріалів Ігоря на фіктивні акаунти. Instagram видалив 3 із 4 відео за хвилину. YouTube спочатку встановив вікові обмеження, а потім прибрав усі відео. Апеляції щодо відновлення матеріалів були відхилені.

У Meta кажуть, що відповідають на аргументовані юридичні запити від правоохоронців і виконують усі зобов'язання щодо підтримки міжнародних процесів підзвітності. У YouTube зі свого боку зазначили, що відеохостинг - не архів. Тому активісти, правозахисники, журналісти та інші особи повинні самостійно забезпечувати збереження своїх матеріалів.

Соцмережі так само поводилися щодо подій у Сирії, де теж була присутня РФ. Місцеві журналісти втратили власні записи всіх звірств через бомбардування. Берлінська правозахисна організація Mnemonic у відповідь на це створила інструмент для автоматичного завантаження та збереження доказів порушень прав людини. Він допоміг врятувати понад 700 тис. фото і відео з Сирії, перш ніж вони зникли назавжди.

Але Mnemonic і подібні до неї організації не можуть охопити всі конфлікти і війни у світі. А докази військових злочинів вимагають залучення якомога більшої кількості джерел. Тому правозахисники міцні в думці, що потрібно створити глобальну офіційну систему збору та безпечного зберігання видаленого матеріалу у відповідь на зазначені дії соціальних мереж та інших майданчиків.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Дмитро Медведєв відкрито визнав злочин Росії. 

techno.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Спецпрокурор США наполягає на суді над Трампом 3 октября 2024

Під час виборів 2020 року підсудний намагався скасувати результати виборів у семи штатах, які він програв, і президентський імунітет не може його захистити від відповідальності за це, заявили у прокуратурі.

Alyosha розказала про дієві процедури для обличчя, табу в догляді та найдешевший б'юті-засіб 3 октября 2024

38-річна співачка Олена Тополя, більше відома під уже старим псевдонімом Alyosha, запевняє, що робить абсолютно усе, щоб виглядати і почуватися добре.

Зірка "Джокера" Хоакін Фенікс підтвердив одруження з Руні Марою 3 октября 2024

Здається, голлівудський актор Хоакін Фенікс та його кохана, актриса Руні Мара вивели стосунки на новий рівень.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

https://bactosfera.u a/ 4.9
https://bactosfera.u a/

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше