Starlink Ілона Маска заважає прогнозувати погоду

2 февраля 2023

Starlink Ілона Маска заважає прогнозувати погоду

Метеорологи підняли нову хвилю обурення через наземні термінали Starlink. Голландський дослідник Ад Стоффелен з Нідерландського метеорологічного інституту Конінклійка зазначив, що обладнання Маска порушує роботу метеорологічних супутників. Через це профільні експерти отримують неточні дані, повідомляє nltimes.nl.

Уже фіксувалися випадки, коли через Starlink метеорологи отримували невірні розрахунки щодо кількості водяної пари в океанах і танення арктичних льодовиків. Із запуском усіх 40 тис супутників для забезпечення Землі інтернетом проблема погіршиться.

Також Starlink незадоволені й астрономи. За їхніми словами, технологія заважає стежити за далекими об'єктами через телескопи. Супутники Ілона Маска дуже яскраво світяться. Як результат - на фото з'являється шум.

Ще громадськість говорить про ризики зіткнень супутників Starlink один з одним і з Міжнародною космічною станцією. А екологи кажуть, що коли Starlink виходитиме з ладу, то супутники або залишаться на орбіті як сміття, або падатимуть на Землю.  

Нагадаємо, раніше ми писали про те, що Ілон Маск будує ракети для того, щоб "повернутися на рідну планету".

techno.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Світоліна із чоловіком та донечкою попозували для сімейного фото 4 мая 2024

Перша ракетка України Еліна Світоліна замилувала свімейним фото із чоловіком, французським тенісистом Гаелем Монфісом, а також їхньою донькою Скаї та песиком.

У Берліні спалахнув металургійний завод: місто накрив отруйний дим 3 мая 2024

BILD зазначає, що існує ризик утворення синильної кислоти, яка піднімається в повітря разом із димом.

Автор хіта "Гарно так" CHEEV, який народився та виріс у Білорусі, розкрив несподіваний лайфхак переходу на українську мову 3 мая 2024

Автор хіта "Гарно так" CHEEV, який народився та виріс у Білорусі, розкрив несподіваний лайфхак переходу на українську мову Українською він почав писати треки ще у 2019 році

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Марк Сартин 0.1
Марк Сартин

Отзывов: 2

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше