Tails 1.0: вийшла повністю безпечна операційка, яка обходить різні заборони

18 июня 2014

Відбулася презентація безпечної операційної системи Tails 1.0, яка покликана боротися зі стеженням, цензурою та блокуванням сайтів.

Завдяки Tails, що була розроблена міжнародною командою волонтерів, активісти з усього світу отримають простий і безпечний інструмент, що дасть доступ до заблокованих сайтів. Крім того, вона охоронятиме приватність користувачів.

Якщо якийсь сайт заблокований у певній країні, Tails ("The Amnesic Incognito Live System") дозволяє переглянути його, перенаправляючи трафік через декілька країн по мережі Tor, тому початкове розташування користувача втрачається в процесі. В результаті всі сайти відкриваються без проблем, а вирахувати, хто на них заходив, майже неможливо, зазначають розробники.

Tails - це операційна система, яка завантажується прямо з флешки, DVD або навіть картки SD. У неї є вбудований браузер, клієнти електронної пошти і миттєвих повідомлень, пакет офісних програм, графічні редактори.

Таким чином, в Tails користувачі можуть вирішувати більшість завдань, до яких вони звикли у звичайній операційній системі, але набагато безпечніше.

Заради зручності користувача, Tails може навіть замаскуватися під Windows XP чи Mac OS. При завантаженні системи можна вибрати потрібну опцію, і тоді екран буде виглядати як старий добрий XP. Це корисно, коли систему потрібно використовувати в публічному місці і не привертати зайвої уваги.

Тим не менш, використовуючи Tails, рекомендується слідувати загальним правилам інтернет-безпеки. Наприклад, у той час як система дозволяє увійти в Facebook або Twitter, навіть якщо вони заблоковані в країні, держава все ще може відстежити, що люди пишуть в мережі.

В цьому випадку відповідальність за збереження анонімності користувача в соціальних мережах повністю лягає на нього самого. Крім того, хоч сама система і не залишає слідів використання на комп'ютері, всі файли доведеться зберігати на окрему флешку.

Програмне забезпечення створене на базі GNU/Linux і доступне для вільного завантаження. Творці Tails дуже пишаються тим, що використання системи не вимагає спеціальних навичок програмування.

Хочешь узнать больше - читай отзывы

tsn.ua

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Відомий співак пояснив, чому відмовився воювати на фронті 30 сентября 2024

"Армія – це не моє". Відомий співак пояснив, чому відмовився воювати на фронті Зараз його життя все ж пов'язане з військовою справою

Іванна Онуфрійчук замилувала фото 4-місячного сина та поміркувала про невпинність часу 30 сентября 2024

Колишня телеведуча Іванна Онуфрійчук, яка нещодавно розповіла про емоційні гойдалки від поринання у материнство, у своєму Instagram показала милі фото зі своїм 4-місячним синочком Адамчиком та поміркувала про час, який швидко йде.

Вздуття, акне, втома і не тільки: лікарі назвали десять ознак, що ви вживаєте надто багато сиру 30 сентября 2024

Сир може бути частиною будь-якої здорової дієти, кажуть лікарі, адже в ньому міститься багато поживних речовин, в тому числі білок та кальцій. Однак, надто велика кількість цього продукту може й зашкодити.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves 5.0
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше