Атаки на енергетичну інфраструктуру: Україна таємно отримала засоби захисту

24 ноября 2023

Атаки на енергетичну інфраструктуру: Україна таємно отримала засоби захисту

Укренерго за допомогою офіційних осіб США таємно змогло імпортувати виконане на замовлення обладнання від компанії Cisco. Його призначення - протидія кібератакам окупантів на енергетику. Про це повідомляє CNN.

Співробітники Cisco витратили кілька тижнів на створення і стресові тести нового обладнання на початку року. Сам прототип був у нашій країні навесні. Його доставили літаком разом із гуманітарною допомогою. З боку Укренерго підтвердили працездатність зразка. Тому Cisco пізніше відправила десятки апаратних комплектів розміром з коробку для піци вартістю в 1 млн до нас. Вони встановлені по всій країні.

Росія підійшла до атак на енергоструктуру комплексно. Її дрони і ракети пошкодили близько 40% електропідстанцій і супутніх об'єктів, які експлуатуються Укренерго по всій країні. Минулого року в жовтні рашисти влаштували кіберудар, що призвів до відключення електрики в одному з регіонів. Не виключено, що злочинці захочуть повторити таке і цієї зими.

Так, у Cisco намагалися вирішити питання з радіоперепонами, що заважають системам GPS. На них Укренерго теж спирається при управлінні мережами. Компанія виготовила під українські потреби промисловий комутатор Ethernet. Передача обладнання була безкоштовною. Цей компонент дає змогу електропідстанції, яка перетворює високу напругу на низьку, тримати зв'язок з іншими частинами електромережі.

Нагадаємо, раніше ми писали про те, як забезпечити собі інтернет під час імовірних блекаутів. 

techno.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Обікрали квартиру мешканки Києва на понад 600 тис. грн: судитимуть двох мешканців Черкащини 8 октября 2024

Обікрали квартиру мешканки Києва на понад 600 тис. грн: судитимуть двох мешканців Черкащини. Фото Зловмисникам загрожує до восьми років позбавлення волі

Матрас-топпер 140х190 – удобство и поддержка для вашего дивана 8 октября 2024

Вы заметили, что ваш диван стал слишком мягким и не обеспечивает необходимую поддержку для спины? Решить эту проблему можно быстро и просто, добавив матрас-топпер

У Києві на Подолі сталась пожежа на СТО 8 октября 2024

У Києві на Подолі сталась пожежа на СТО. Подробиці і фото Причину загоряння встановлюватимуть правоохоронці

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Романча Роман 5.0
Романча Роман

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше