Автоматичні вимикачі і трансформатори: як забезпечити безпеку електомережі

31 марта 2024

Одна з найчастіших причин загоряння в помешканні – це уся множина несправностей, які виникають у єлектромережі. Починаючи від замикання і зкінчуючи стрибками напруги, що призводять до несправності побутової техніки і, як, результат – виникнення пожежі. Самим поширеним пристроєм, який дозволяє попередити несправності у електромережі є автоматичні вимикачі. Вже із назви випливає, що даний апарат відключає електро напругу у випадку появи максимального струма, який є ознакою короткого замикання, або у разі підвищення температури, яка є сигналом перевантаження електромережі.

Найкращим рішенням для оптимальної роботи електрики є автоматичні вимикачі Промфактор. Це найефективніше комутаційне обладнання, яке розподіляється на наступні групи:

  • Ті, що знаходяться у електрощитках квартир та будинків. Саме ці автоматичні вимикачі кожна людина бачила і знає із дитинства. «Вибило лічильник» - кожний знає, що це словосполучення описує ситуацію, коли спрацював автоматичній вимикач. Тобто у квартирі або будинку трапилось коротке замикання (щось горить, несправна техніка), або включено забагато електро приборів, які перевантажують мережу. Як правило, ці перемикачі використовуються у побуті або на підприємствах із низькими виробничими потужностями. Ці автоматичні вимикачі називаються модульними, бо вони кріпляться на рейки і є універсальними – перемикач будь-якого виробника може стати на рейку разом із вимикачем, який вироблено під іншою торгівельною маркою.
  • Промислові автоматичні вимикачі, являють собою механізми вимикання електромережі, які розташовані в литому корпусі. Ці вимикачі розраховані на велику напругу, що не перевищує 660 Вольт, і на силу струму до 1600 ампер.
  • Автоматичні вимикачі для електродвигунів та повітряні автоматичні вимикачі.

Коли потужність має значення

Основна складність полягає в тому, що на самому пристрої потужність вказана у амперах, а на електроприладах – у кіловатах. Якщо ви вивчали фізику давно і не дуже успішно, така дилема заведе вас у глухий кут. Насправді, єдине, що вам треба запам'ятати – це коефіцієнт 4,6. Саме на нього необхідно розділити потужність пристрою у амперах і ви отримаєте величину киловатах.

Менш відомі пересічному споживачу, але від цього не менш важливі пристрої для забезпечення безпеки електромережі – трансформатори.

Існують трансформатори, які підвищують змінний струм певної величини, або понижують його.

Довіряти безпеку своїх електромереж без залежності від того, чи ви обираєте пристрої для своєї квартири, чи для бізнеса, необхідно тільки перевіреним виробникам и постачальникам.

Компанія Електролік знаходиться на ринку електроприладів із двухтисячного року і є одним із провідних представників галузі. Висока якість і надійність вдало поєднується цією компанією із гнучкою і конкурентною ціною.

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

У Києві на ходу спалахнув автобус 3 мая 2024

У Києві на ходу спалахнув автобус

Полякова в Лондоні показала сніданок із молодшою дочкою та мамою. Фото 3 мая 2024

Співачка Оля Полякова вирушила у справах в Лондон, де зустрілася з 12-річною донькою Алісою та своєю мамою Світланою Іванівною.

Вікторія Бекхем привітала чоловіка з 49-річчям та показалася в його обіймах. Фото 3 мая 2024

Британська дизайнерка Вікторія Бекхем, якій нещодавно виповнилося 50, 2-го травня привітала свого чоловіка, футболіста Девіда Бекхема з 49-річчям.

 

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше