Айтішник знайшов на OLX шахраїв - вони виявилися "добре підготовлені"

16 августа 2022

Айтішник знайшов на OLX шахраїв: вони виявилися "добре підготовлені"

Junior frontend девелопер Віктор Ярош виявив на OLX шахраїв, які якісно імітують службу підтримки майданчика. Про це стало відомо з його повідомлення в LinkedIn.

Віктор виклав на сайт інформацію про продаж товару за 3200 грн. Майже відразу ж чоловікові у WhatsApp прийшов відгук на оголошення. На його думку, у зловмисників працює фільтр, який відбирає нові товари з високою ціною.

"Пише дівчина, їй ціна підходить. Вона не запитує в якому стані товар і хоче його забрати. Пропонує вже сплатити через "Оплату з доставкою" і типу переказує гроші. І надсилає форму з номером замовлення, і є посилання на платіжну форму (я скажу що вона досить таки добре зроблена, дуже схожа на стилістику, колір, блоки як на сайті OLX), навіть є онлайн-допомога (тут правда зроблено помилки в написанні), але вони реально там відповідають що "типу все ок, гроші на балансі OLX", – розповів Віктор Ярош.

Цікаво у ситуації те, що буде, якщо довго не відповідати "покупцеві". 


Фото - Віктор Ярош
Фото - Віктор Ярош
Фото - Віктор Ярош
Фото - Віктор Ярош

"Мета - щоб ви ввели свою платіжну картку, і всі дані з неї. Далі з вашої картки знімають гроші. Я їх розколов після того, як дівчина почала мене підганяти", - резюмував Віктор.

Нагадаємо, раніше bigmir.net писав про те, що студенти-програмісти створили фейкові магазини в OLX, Instagram та Facebook.

techno.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Хадід в кежуалі й елегантний Купер засвітилися під час романтичної прогулянки (фото) 29 марта 2024

49-річний актор Бредлі Купер та 28-річна модель Джіджі Хадід поки не зробили офіційної заяви про себе як пару на світському івенті чи гламурному хіднику.

Струс мозку: як розпізнати і що робити 28 марта 2024

Струс мозку: як розпізнати і що робити

Готували удари по Київській телевежі та підрозділах Генштабу ЗСУ: СБУ викрила агентурну групу ФСБ 28 марта 2024

Готували удари по Київській телевежі та підрозділах Генштабу ЗСУ: СБУ викрила агентурну групу ФСБ. Фото і відео Підозрюваним загрожує 15 років позбавлення волі або довічне

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Харьков Прибор 5.0
Харьков Прибор

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше