Білл Гейтс заявив, що боїться штучного інтелекту

29 марта 2023

Білл Гейтс заявив, що боїться штучного інтелекту

Засновник і колишній керівник Microsoft Білл Гейтс вважає, що штучний інтелект може суттєво допомогти людству. Але водночас, від нього є потенційна шкода. Про це повідомляє The Jerusalem Post.

За словами Гейтса, ШІ отримав досить високий бал на іспиті AP Bio (прим. ред. - курс біології Advanced Placement і іспит, пропонований Радою коледжів у США). Йому поставили запитання про те, що він скаже батькові з хворою дитиною. І його відповідь була кращою, ніж у будь-кого іншого в кімнаті. Мільярдер не уточнив, якою була відповідь. Ця ситуація надихнула Гейтса до роздумів про вплив штучного інтелекту на свою діяльність протягом наступних 10 років. Але він попередив про небезпеку.

Зокрема, йдеться "про руйнівний вплив і порушення складних питань про робочу силу, правову систему, конфіденційність, упередженість тощо". ШІ притаманний допуск фактичних помилок. Додатковий фактор хвилювання - "загроза від людей, озброєних штучним інтелектом". На думку Гейтса, немає страховки від ситуації, коли ШІ вирішить, що люди становлять загрозу.

Нагадаємо, раніше ми передавали про те, що ChatGPT написав сценарій смерті людства. 

techno.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Струс мозку: як розпізнати і що робити 28 марта 2024

Струс мозку: як розпізнати і що робити

Готували удари по Київській телевежі та підрозділах Генштабу ЗСУ: СБУ викрила агентурну групу ФСБ 28 марта 2024

Готували удари по Київській телевежі та підрозділах Генштабу ЗСУ: СБУ викрила агентурну групу ФСБ. Фото і відео Підозрюваним загрожує 15 років позбавлення волі або довічне

Олена Шоптенко перенесла операцію і стала на милиці 28 марта 2024

Вдарило по найболючішому: Олена Шоптенко перенесла операцію і стала на милиці Танцівниця кілька місяців не вийде на паркет

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше