Бензин та дизель подорожчає до 60 грн/літр уже в серпні

2 августа 2023

Бензин та дизель подорожчає до 60 грн/літр уже в серпні - що відомо

Ситуація на паливному ринку України залишається досить напруженою. Так, у серпні 2023 року цінник на паливо може значно піти вгору та закріпитися на рівні 60 грн/л за бензин та 55 грн/л - за дизель. Відповідним прогнозом на своїй сторінці у Facebook поділився директор консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн.

Дві основні причини подорожчання палива в Україні на сьогодні – зростання податків, а також зростання світлових цін на нафту та усі види палива. Попри такий несприятливий прогноз, близько 3 грн/л вдасться утримати за рахунок роздрібної націнки, але глобально це навряд чи врятує ситуацію. При цьому, якщо дивитися на загальну картину, то вона значно краща за прогнозовану свого часу.

Так, з 1 липня паливо подорожчало в середньому на 4 грн/літр, що значно менше за прогнозовані 7-10 грн/л. Стабільна ситуація на ринку забезпечується кількома великими гравцями, які ще з червня підготували великі запаси палива, що дозволило утримати цінник на рівні до 50 грн/літр.

Водночас як тільки запаси дешевого палива закінчаться, а це станеться орієнтовно в середині серпня, ціни вийдуть на свій нормальний ринковий рівень на цей час. Ускладнює ситуацію і неспокійна ситуація на півдні, де після обстрілів Одеси власники танкерів не хочуть зайвий раз ризикувати та завозити паливо навіть у сусідню з Україною Румунію.

Нагадаємо, що нещодавно ми розповідали про те, що ціни на паливо в Європі почали зростати, що неминуче позначиться на Україні.

auto.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

У Газі звільнили дівчину, яку викрали в Іраку десять років тому 5 октября 2024

Фаузію викрали в 11-річному віці, під час нападу на громаду єзидів у північному Іраку. Тоді тисячі чоловіків були вбиті, а жінок і дівчат перетворили на рабинь.

Переможці Євробачення 2024 зняли провокаційний кліп з Jerry Heil та іншими учасниками конкурсу 5 октября 2024

Переможці Євробачення 2024 зняли провокаційний кліп з Jerry Heil та іншими учасниками конкурсу. Відео Українка розповіла про яскраву колаборацію

Стали відомі німецькі авто, від яких самі німці радять триматися подалі 5 октября 2024

Стали відомі німецькі авто, від яких самі німці радять триматися подалі

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

УкрСервисМонтаж 0.1
УкрСервисМонтаж

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше