Бронювання від мобілізації для перевізників спростили

1 августа 2024

Бронювання від мобілізації для перевізників спростили

В Україні значно спростили умови бронювання працівників для транспортних компаній. Тепер, щоб забронювати своїх співробітників від мобілізації, компаніям потрібно відповідати лише двом з семи критеріїв замість трьох, як це було раніше.

Заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач повідомив про ці зміни через соціальні мережі. Кабінет міністрів і Міністерство інфраструктури внесли корективи до постанови №76 та наказу №303, які регулюють бронювання працівників і критерії для визнання підприємств критично важливими для економіки.

Основні нововведення включають:

  • Розширення переліку підприємств, які можуть подаватися на визнання критичними, включаючи перевізників, що здійснюють нерегулярні перевезення, і автостанції.
  • Можливість подання заявок компаніями, що почали свою діяльність у 2023 та 2024 роках.
  • Скасування вимоги підтверджувати трудові відносини з працівниками за 180 днів до подання документів.

Зміни набудуть чинності після реєстрації в Міністерстві юстиції, що ймовірно станеться між 5 і 11 серпня. Важливо відзначити, що ці зміни не стосуються перевізників, які працюють як фізичні особи-підприємці (ФОП), оскільки їм не дозволено отримати статус критичного підприємства через законодавчі обмеження. Для вирішення цієї ситуації потрібні зміни в законодавстві, що дозволять бронювання не лише для підприємств, установ і організацій.

Асоціація міжнародних автомобільних перевізників України (АсМАП) ще на початку травня підняла питання про можливість бронювання водіїв вантажівок, передбачаючи можливий колапс ринку перевезень через посилення мобілізації.

Раніше ми повідомляли про те, що боржники перед ТЦК не зможуть зареєструвати авто.

auto.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Трамп відповів, чи балотуватиметься знову, якщо програє цього року 23 сентября 2024

Республіканець у телеефірі заявив, що не бачить себе у ролі кандидата у президенти у 2028 році.

Стали відомі 5 королівських традицій, які до 11 років порушив старший син Кейт Міддлтон та принца Вільяма 23 сентября 2024

5 королівських традицій, які до 11 років порушив старший син Кейт Міддлтон та принца Вільяма Він із раннього дитинства не хотів слідувати правилам

У Чехії шахраї збирали кошти для України, а витратили на розваги 23 сентября 2024

Зловмисники зібрали близько 44 тисяч євро, на які подорожували по світу. Тепер головному організатору загрожує до восьми років ув'язнення.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

BactoSfera OBB 15P-METAL ECO 4.8
BactoSfera OBB 15P-METAL ECO

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше