Стало відомо, чи можуть ТЦК конфіскувати водійські права у чоловіків

4 сентября 2024

Чи можуть ТЦК конфіскувати водійські права у чоловіків

У Міністерстві оборони роз'яснили, чи мають працівники ТЦК та СП право самостійно позбавляти чоловіків водійських прав у випадку ухилення від військового обліку.

Про це повідомляє "ТЕХНОФАН".

У відомстві підкреслили, що ТЦК та СП не мають повноважень безпосередньо вилучати водійські посвідчення. Проте, якщо чоловік ухиляється від військового обліку, ТЦК та СП можуть подати до суду з проханням про тимчасове обмеження права на керування транспортними засобами під час мобілізації.

"Про позбавлення права керування транспортним засобом вирішуватиме суд", – зазначили в Міністерстві оборони.

Судові рішення в таких випадках виконуються без зволікань. Якщо особа актуалізує дані і стає на військовий облік, їй мають повернути право керування транспортним засобом.

“На наступний день після уточнення даних, якщо це було передбачено вимогою, ТЦК та СП повинно надіслати повідомлення про це до виконавчої служби. Обмеження у праві керування транспортним засобом під час мобілізації знімає виконавча служба“, – пояснили в Міноборони.

Варто зазначити, що перед поданням до суду щодо позбавлення права керувати транспортним засобом існує певна процедура. Спочатку ТЦК надсилає повістку поштою, яка вважається врученою навіть у разі, якщо чоловік не отримав її особисто. Якщо представник пошти не може вручити лист, він ставить відмітку про неможливість вручення і повертає лист в ТЦК.

Після цього у чоловіка є 14 днів для того, щоб з'явитися у військомат. Якщо протягом цього терміну він не відвідає військкомат, на нього можуть бути накладені штрафи від 17 до 25 тисяч гривень, а також позбавлення права керувати автомобілем через суд.

Раніше ми повідомляли про те, за що в Україні водія можуть оштрафувати на 51 000 гривень.

auto.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Що робити, якщо болить горло і чого робити точно не варто 28 сентября 2024

Що робити, якщо болить горло і чого робити точно не варто

Сапери дістали з Дніпра уламки російського безпілотника, збитого під час чергової атаки на Київ 28 сентября 2024

Сапери дістали з Дніпра уламки російського безпілотника, збитого під час чергової атаки на Київ. Подробиці і фото Фрагменти БПЛА обстежать спеціалісти

Єфросиніна покрасувалася в ефектному луці зі шкіряним корсетом 28 сентября 2024

Телеведуча Маша Єфросиніна замилувала своїх шанувальників (та потролила ейджистів), продемонструвавши свій новий лук. Він складається з чорних шкіряних корсета і спідниці.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

FitCurves  
FitCurves

Отзывов: 1

FitCurves 5.0
FitCurves

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше