Деякі водії України несвідомо "шпигують" на користь РФ - Inform Napalm

1 декабря 2022

Деякі водії України несвідомо "шпигують" на користь РФ - Inform Napalm

В Україні досі можна встановити і користуватися через VPN російськими додатками 2-GIS та Яндекс Карти і Навігатор. Вони контролюються урядом країни-агресора. Про це повідомляє Inform Napalm.

У матеріалі йдеться про те, що через згадані програми РФ отримує інформацію про ситуації на наших дорогах, про проїзд техніки і навіть про входи і виходи в будівлі. За даними дослідження Асоціації відповідальних перевізників, 15% водіїв в Україні використовують ці навігатори під час поїздок.

"Водій може навіть не знати, що він став шпигуном - щоб передати інформацію, йому просто потрібно проїхати повз об'єкти з навігатором. За даними Асоціації відповідальних перевізників, більшість російських застосунків встановлені в автомобілістів у Харкові, Одесі та Дніпрі. Є від 42% до 58% таких користувачів", - пише Inform Napalm.

2-GIS і Яндекс Карти і Навігатор входять до Реєстру організаторів поширення інформації в інтернеті. Відповідно до закону РФ вони не тільки зберігають відомості про користувачів, а й передають їх за запитом підрозділам Федеральної безпеки Росії. Будь-які дані, які побачать навігатори, можуть потрапити в руки до ворогів.

"Використання російських навігаторів в Україні є питанням життя і безпеки. Регулярна ракетна стрільба та використання дронів-камікадзе означає, що ворог постійно шукає нові цілі та об'єкти для ураження, він надзвичайно зацікавлений у тому, які шляхи й мости більш завантажені, де військовослужбовець іде на роботу й де головний інженер ТЕЦ є. Таким чином, питання про негайне припинення використання російських мобільних додатків-шпигунів є питанням безпеки для кожного українця", - резюмували в Inform Napalm.

Нагадаємо, раніше bigmir.net писав про те, що росіянин пішов воювати через борги в грі World of Tanks і подарунки в TikTok. 

techno.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Будинок Москви у Ризі продадуть на аукціоні 28 марта 2024

Ціна ділянки становить 517 083 євро, а будівлі - 2 348 340 євро. Об'єкт може бути проданий лише в сукупності: і будинок, і земля.

Лікарі ніколи такого не бачили: у США народився хлопчик з великим пальцем у формі серця 27 марта 2024

Лікарі ніколи такого не бачили: у США народився хлопчик з великим пальцем у формі серця. Фото Батьки роздумують над операцією для дитини

MamaRika відрядила 2,5 річного сина на першу стрижку. Фото до та після 27 марта 2024

Співачка MamaRika доручила своєму чоловікові Сергію Середі важливу місію: зводити їхнього сина Давіда на першу стрижку.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше