Що відомо про ракету Х-59, якою окупанти останнім часом атакують Україну

18 октября 2023

Для тактичної авіації: що відомо про ракету Х-59, якою окупанти атакують Україну

16 і 17 жовтня окупанти спрямували на Україну, упереміш з іранськими дронами-камікадзе, крилаті ракети типу Х-59. Про їхнє знищення поінформували Повітряні сили ЗСУ. Аналітики вказують, що в першу згадану дату вдалося збити 2 з 5 КР, а в другу КР була запущена одна і ліквідована нашою ППО. З поглядом на 16 число фахівці кажуть, що росіяни дуже рідко використовують стільки ракет в одному залпі, передає Defence Express.

Носієм Х-59 є тактична авіація. Мова про літаки Су-24М, Су-30, Су-34, Су-35 і Су-57. Самої ракети існує кілька видів: Х-59, Х-59М і Х-59МК2 у двох підваріантах. За дальністю пуску є показники до 45, 110 і 285 км відповідно.

Фото - defence-ua.com
Фото - defence-ua.com

Найімовірніше, окупанти для атак на Україну використовують Х-59МК2. І не тільки через досить високу дальність пострілу, а через відсутність "недоліків", які є в інших представників ракетного сімейства. Х-59 і Х-59М "не подобаються" дощ і туман.

Х-59МК2 має довжину в 4,2 м, розмах крила - 2,45 м, стартову масу в 770 кг, бойову частину - 310 кг. Останній компонент існує в проникаючому або касетному виконанні.

"Росіяни використовували ракети типу Х-59 для ударів по цивільній інфраструктурі України ще з перших тижнів і місяців повномасштабного вторгнення. Наприклад, у середині квітня 2022 року було відомо вже про два епізоди застосування Су-57, з яких відбувалися пуски Х-59 по об'єктах на території Одеського порту та в Кіровоградській області, звісно - без заходу в зону дії нашої ППО. Або ж - що в березні 2022 року для ударів по нафтобазах на Рівненщині окупанти використовували Су-35 із ракетами Х-59, і ці обстріли завдали значної шкоди", - наголошують у Defence Express.

Фото - defence-ua.com
Фото - defence-ua.com

Х-59 вважається малою за розміром повітряною ціллю. Вона йде менше, ніж Х-101 зі своїми 7,45 м. Ця обставина ускладнює збиття. Але, кожне полювання за нею - кропітка праця захисників нашого неба.  

Нагадаємо, раніше ми давали подробиці про російські ракети "Калібр". 

techno.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Нідерланди виділять 400 млн євро на розробку дронів для України 8 октября 2024

Половина безпілотників буде розроблена в Нідерландах, а решту виготовлятимуть в Україні та інших країнах.

Матрас-топпер 140х190 – удобство и поддержка для вашего дивана 8 октября 2024

Вы заметили, что ваш диван стал слишком мягким и не обеспечивает необходимую поддержку для спины? Решить эту проблему можно быстро и просто, добавив матрас-топпер

Росія завербувала депутата парламенту Ірландії - ЗМІ 8 октября 2024

Російська агентура розвідки посилилась в Ірландії після повномасштабне вторгнення РФ в Україну.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Медікал Плаза 5.0
Медікал Плаза

Отзывов: 1

https://bactosfera.u a/ 5.0
https://bactosfera.u a/

Отзывов: 2

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше