Експерти відповіли, чому бензин у Польщі дешевший, ніж в Україні

21 октября 2023

До 51 грн/літр: чому бензин у Польщі дешевший, ніж в Україні

Нещодавно українські переселенці у Польщі поставили досить просте та закономірне питання, яке стосується цін на пальне. Так виявилося, що паливо в Україні дорожче, ніж у сусідній Польщі, хоча завжди було навпаки. Причину такого явища вирішив пояснити експерт паливного ринку Сергій Куюн.

Так, напередодні виборів у Польщі ціни на пальне спеціально занижують, щоб створити певну "стабільність" напередодні виборів. Відповідними думками директор Консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн поділився на своїй сторінці у Facebook.

Ринкова ціна палива в Польщі зараз становить 8 злотих або 68 гривень за літр, тоді як на заправках паливо продають по 6 злотих за літр (приблизно 51 гривня). Державна мережа АЗС, яка є монополістом на ринку, ще з вересня заморозила ціни на паливо, поетом на АЗС цінник не зріс навіть попри подорожчання палива нафтопродуктів на світовому ринку на 25%.

Низька ціна палива призвела до того, що водії із сусідніх країн активно приїжджають до Польщі за паливом, через що на деяких заправках уже спостерігається дефіцит. Щоб не посилювати ситуацію, на деяких станціях Оrlen з'явилися повідомлення про технічне обслуговування, а ряд колонок зовсім зник.

Нагадаємо, що за останні кілька місяців в Україні значно зросли ціни на паливо і ми розповідали про те, коли варто чекати на стабілізацію ситуації.

auto.bigmir.net

Хочешь узнать больше - читай отзывы

← Вернуться на предыдущую страницу

Читайте также:

Перший айфон: рік випуску 8 октября 2024

Перший iPhone — пристрій, який змінив хід історії мобільних технологій, був випущений 29 червня 2007 року компанією Apple. Це був не просто черговий телефон, а революційний продукт

Forbes назвав найбагатшу співачку у світі: у неї більше грошей, ніж у Ріанни 8 октября 2024

Forbes назвав найбагатшу співачку у світі: у неї більше грошей, ніж у Ріанни За пів року її капітал зріс на 500 мільйонів доларів

Лілія Ребрик замилувала кадрами зустрічі 12-річної доньки з молодшими сестрами 8 октября 2024

12-річна Діана, старша донька зіркового подружжя, Лілії Ребрик та Андрія Дикого 6-го жовтня повернулася до Києва з Лондона, куди їздила на танцювальні змагання.

 

Вас могут заинтересовать эти отзывы

Apple 5.0
Apple

Отзывов: 1

Репродуктолог 5.0
Репродуктолог

Отзывов: 1

ФитКервс 5.0
ФитКервс

Отзывов: 1

Каталог отзывов





×

Выберите область поиска

  • Авто
  • Одяг / аксесуари
  • Роботодавці
  • Інше